ice28720 發表於 2012-3-9 23:56:29

海豚灣!

http://www.youtube.com/watch?v=BN4CN_TIwRM&feature=related

Angel@fish 發表於 2012-3-10 00:34:05

{:6_150:}{:6_150:}

Teddy 發表於 2012-3-10 01:05:48

{:8_271:}{:8_273:}
咁可愛都.......放得入口

wonderful 發表於 2012-3-10 01:14:54

{:6_135:}

mayreef 發表於 2012-3-10 01:14:59

用來吃嗎???? 人類.................{:4_102:}

wonderful 發表於 2012-3-10 01:17:17

{:6_174:}

wow333 發表於 2012-3-10 07:51:17

{:6_139:}  {:6_155:} {:7_231:}

TaiLoi 發表於 2012-3-10 09:01:01

每次睇到日本人做d咁嘅事,我就會覺得311係海洋嘅報復:@

魚香茄子 發表於 2012-3-10 10:08:23

TaiLoi 發表於 2012-3-10 09:01 static/image/common/back.gif
每次睇到日本人做d咁嘅事,我就會覺得311係海洋嘅報復

唉...其實每個國家都有人性醜陋既人面. 中國人食魚翅亦唔見得高尚...
只希望大家盡量保護地球既資源同生態{:6_159:}

十方 發表於 2012-3-10 10:40:37

魚香茄子 發表於 2012-3-10 10:08 static/image/common/back.gif
唉...其實每個國家都有人性醜陋既人面. 中國人食魚翅亦唔見得高尚...
只希望大家盡量保護地球既資源同生 ...

{:6_143:}
師兄說的太對了
遠的不說
就說進的,黃海東海魚都絕種了,漁民得跑去日本和韓國的保護圈才能捕到魚
10幾年前海南的大街小巷的大排檔都能看見五彩斑斕的蝶魚海南帝,現在也絕種了

要說對資源的破壞,中國人比世界上的任何一個民族做的更甚

魚香茄子 發表於 2012-3-10 10:43:48

十方 發表於 2012-3-10 10:40 static/image/common/back.gif
師兄說的太對了
遠的不說
就說進的,黃海東海魚都絕種了,漁民得跑去日本和韓國的保護圈才能捕 ...

對, 不過呢d只係一部份人既問題, 亦不好將受地震影響既人事來說.
呢個都唔係一個短時間可以解決既問題. 希望大家可以教育下一代. 慢慢將環保推出去.
我相信有一日會成功{:6_156:}

TaiLoi 發表於 2012-3-10 11:25:41

我睇過National Geographic講過,
其實佢圍捕海豚主要係捉年幼海豚女,餓到聽話純服賣俾世界各地海洋館:@
其餘就殺賣肉,所以我地應該抵制海洋館,減少捕捉誘因

ice28720 發表於 2012-3-10 13:52:57

套片名叫做: 海豚灣 {:6_159:}

魚香茄子 發表於 2012-3-10 13:56:28

ice28720 發表於 2012-3-10 13:52 static/image/common/back.gif
套片名叫做: 海豚灣

海豚灣....出哂名...{:6_159:}
頁: [1]
查看完整版本: 海豚灣!