freeman20134 發表於 2014-12-1 16:44:05

大埔昌運中心昇龍水族館執左,之前落訂冇晒,已報警處理

之前落左訂買2條炮彈,打算一大一細,女老闆娘仲話到貨打電話通知我,都訂左幾個月,幾星期前去問過,女老闆娘仲話訂魚單冇炮彈訂,有魚再通知我,我話張單開始甩色,要唔要印過張,佢話唔洗,佢話佢都有留底單,有魚一完通知,點知今日去到已執左,半開門入面全黑,問商場保安執左半個月,啲魚缸都未清,通知商場保安一聲會報警,之後行去大埔警署報案,雖然只係幾百蚊,但係咁樣呃錢就唔順氣。

w071215 發表於 2014-12-1 17:49:44

;P無良黑店:@

傻傻地單眼仔 發表於 2014-12-1 18:04:45

幾舊水都照食{:6_152:}

Kwong 發表於 2014-12-1 18:42:31

炮彈響魚街周時有得賣,洗咩訂,咁啱佢做唔住而你又落左訂,唯有經一事長一智囉,喺香港地實有呢類奸商去呃人架!

freeman20134 發表於 2014-12-1 19:04:52

Kwong 發表於 2014-12-1 18:42 static/image/common/back.gif
炮彈響魚街周時有得賣,洗咩訂,咁啱佢做唔住而你又落左訂,唯有經一事長一智囉,喺香港地實有 ...

因為果時佢話炮彈魚場魚單成日有,要可以落訂下次魚單有炮彈幫我買,一來昇龍水族近我屋企,二來價錢比魚街平,所以我咪落訂囉!同埋佢話魚單成日有我要既炮彈,我以為唔洗等好耐,點解落完訂之後,幾次返魚去問都話名單冇炮彈,

Terry 發表於 2014-12-1 20:00:12

訂都吾會比晒錢,通常留魚講聲就得,有魚打個電話比你,一兩日内攞通常都得

freeman20134 發表於 2014-12-1 23:11:14

Terry 發表於 2014-12-1 20:00 static/image/common/back.gif
訂都吾會比晒錢,通常留魚講聲就得,有魚打個電話比你,一兩日内攞通常都得

冇比晒錢,落左一半訂左右,見佢開左舖咁耐,同佢都有兩句傾,冇估到佢會咁

Ez. 發表於 2014-12-1 23:41:49

比魚街平?!{:6_186:}

noelhk 發表於 2014-12-2 00:05:57

依間魚店D魚都買得落.......唔係嘛=.=
應該一早執喇~

Kwong 發表於 2014-12-2 01:41:20

noelhk 發表於 2014-12-2 00:05 static/image/common/back.gif
依間魚店D魚都買得落.......唔係嘛=.=
應該一早執喇~

師兄聽你咁講,唔通又中過招!{:6_174:}

Terry 發表於 2014-12-2 08:36:41

大埔好似得佢一間咸野

noelhk 發表於 2014-12-2 10:37:45

無中過招, 不過你行入去見到D魚都已經唔開胃喇~
根本上由開鋪到宜家都係咁差, 點會有人買得落手?!

肥仔恆 發表於 2014-12-2 10:56:54

去新街市買魚好過, 成日有炮彈,金蝴蝶,荷包碟,新娘,魔,一字吊, 仲見過有白尾:lol

南海洋 發表於 2014-12-6 06:17:08

是什麼旦呀???
皇冠,玻璃,太后,魔鬼.,藍線....???

freeman20134 發表於 2014-12-6 08:33:17

南海洋 發表於 2014-12-6 06:17 static/image/common/back.gif
是什麼旦呀???
皇冠,玻璃,太后,魔鬼.,藍紋....???
藍線旦

玻璃同太后旦點樣㗎?{:6_207:}

南海洋 發表於 2014-12-6 09:58:26

freeman20134 發表於 2014-12-6 08:33 static/image/common/back.gif
藍線旦

藍線時時都有...不過1~2" 就少D.

昇龍都唔想收檔呃錢....
如你是佢熟客,當俾錢送對草鞋少少心意囉.

{:6_143:}

freeman20134 發表於 2014-12-6 11:02:24

南海洋 發表於 2014-12-6 09:58 static/image/common/back.gif
藍線時時都有...不過1~2" 就少D.

昇龍都唔想收檔呃錢....

落訂左1條T size、1條M~L size,反而大條少有,魚街未見過返,得佢到有

唔想收檔,但佢真係呃左我錢,明知就黎唔做都唔通知聲,佢有我電話,同埋我最近落佢舖同佢收檔差唔多時間唔差幾日,幾百蚊唔係大數目,買魚死魚都唔止,係咁樣比人呃條氣唔順,平氣經開冇魚啱都有傾有講,果然唔熟唔食{:6_139:}總知報左警就交警方處理啦

南海洋 發表於 2014-12-6 13:07:35

2 條魚....$200 得啦;.  唔洗$3 幾百蚊嗃.

雖然唔關我事,不如有藍線旦CALL你來我店, 送俾你去消案算數.

{:6_138:}

freeman20134 發表於 2014-12-6 13:49:41

魚我唔要喇!我當初都話唔係錢問題,如果消案唔麻煩,我收工打去警署問人,最驚比人小啫!

老闆你真{:6_178:},好少見唔關自己事都咁落力解決問題,相比起當事人只會龜縮,

不過有大藍線旦call我,時間就到我會即刻過黎買{:6_158:}

owen 發表於 2014-12-6 17:00:18

freeman20134 發表於 2014-12-6 13:49 static/image/common/back.gif
魚我唔要喇!我當初都話唔係錢問題,如果消案唔麻煩,我收工打去警署問人,最驚比人小啫!

老闆你 ...

樓主你晌港島東返工ka ?

頁: [1] 2
查看完整版本: 大埔昌運中心昇龍水族館執左,之前落訂冇晒,已報警處理