kenjigood 發表於 2015-2-19 17:02:11

南哥出品 必屬佳品

睇個標題係咪似曾相識呢?詳細內容就唔再講喇, 而我呢個post就係有讚無彈既, 做人都係講個信字, ok就去馬!{:6_156:}

小弟上年1月重玩咸水, 先開側滴試水溫, 經過一年時間, 得到唔少經驗, 當然多得一班超級魔鬼毒害...{:6_142:}
最後缸水都定哂, 魚魚亦漸長大, 空間開始不夠, 所以年尾時入稟大人, 得以申請換大缸, 人生既第一個滴漏缸就係咁黎!!{:6_146:}
由於屋企係蝸居, 缸唔可以做太大, 最後size係36x15x66(櫃計),水量大約250L左右. 至於做缸, 小弟本身諗住有幾平整幾平, 周圍格價, 但都係逃唔出班魔鬼既毒手,南哥&三X 2選人~最近選擇左南哥,因平少少同就腳少少.

傾既過程都好順利, 因自己有劃圖&比足哂尺寸, 所以當晚都好快攪掂哂. 大約一個月時間, 南哥就叫我去check缸試水收缸喇~
出黎效果非常滿意, 麻雀雖小五臟俱全就係呢d. 經過個幾月時間run水...期間黑仔中左白點, 自己衰多手求其入魚試水...好彩最後都攪掂, 過年前將舊缸d魚全部順利轉移新缸.{:6_168:}

缸到即埋位

試燈

死石景

側面睇

影片: https://www.youtube.com/watch?v=DpbWGCbaSAU&feature=youtu.be

最後都多謝南哥用心去整到個靚缸比小弟~~
&祝大家年年有魚 魚口常開!! {:6_193:}

特別鳴謝: 魔鬼CAL, 寶石明, O咀{:6_178:}

特別追加過年前入既太后:

kinyan0808 發表於 2015-2-19 18:00:53

{:6_147:}{:6_194:}

marcokong 發表於 2015-2-19 18:13:23

{:6_178:}

edlsang 發表於 2015-2-19 19:06:55

good !

oh08yeah08 發表於 2015-2-19 19:30:30

HIM 發表於 2015-2-19 20:55:51

正{:6_178:}

ykw815 發表於 2015-2-19 23:13:18

{:3_48:}

jacky 發表於 2015-2-19 23:52:40

南哥即係那裡, 可否PM給我, 謝

j90109173 發表於 2015-2-20 00:19:26

Felixlau01 發表於 2015-2-20 01:08:50

師兄,可否pm我造缸同櫃既價錢,我都考慮緊換缸{:6_146:}

kenjigood 發表於 2015-2-20 10:01:09

Calmiee 發表於 2015-2-20 00:33 static/image/common/back.gif
南哥多得你唔少,羊年有得忙

{:6_175:}

klw 發表於 2015-2-20 10:35:37

師兄,可否pm我造缸同櫃既價錢,我都考慮緊換缸 x2

BBtang 發表於 2015-2-20 10:41:20

師兄,可否pm我造缸同櫃既價錢,我都考慮緊換缸 x3

So gun 發表於 2015-2-20 11:11:51

識貨之人{:6_178:}

waiming3303 發表於 2015-2-20 12:48:36

{:6_136:}我到係南哥出品

iam818 發表於 2015-2-20 23:37:53

CHing,可否都pm我造缸同櫃既價錢,我都要做新缸了{:6_143:}

jay 發表於 2015-2-21 23:52:04

師兄,可否pm我造缸同櫃既價錢,我都考慮緊換缸 x4

kenjigood 發表於 2015-2-22 14:28:35

waiming3303 發表於 2015-2-20 12:48 static/image/common/back.gif
我到係南哥出品

林仔{:6_167:}

kenjigood 發表於 2015-2-22 14:30:09

樓上已PM回覆{:8_259:}{:8_260:}{:8_261:}{:8_262:}

Sam742 發表於 2015-2-22 23:56:42

請問南哥地址係邊?
頁: [1] 2
查看完整版本: 南哥出品 必屬佳品