南海洋 發表於 2015-3-15 23:47:32

菲律賓魚(ORDER魚計劃....)

祗係賓魚....{:6_145:}

希望今年有少少突破啦.

Galaxy 發表於 2015-3-15 23:51:07

例如呢?

南海洋 發表於 2015-3-16 00:18:20

Galaxy 發表於 2015-3-15 23:51 static/image/common/back.gif
例如呢?
做訂魚服務

{:6_145:}

南海洋 發表於 2015-3-16 00:19:29

如...

紫背仙, 火焰仙,藍面.眼鏡燕仙,藍燕公,11間B,半月仙B,毛巾BB....
太陽寶石,落日寶石,紫后...
混種吊,特大吊,和尚吊...
瑞士狐,日本狐,金點狐
皇帝碟,法鰈,大關刀,大鬼刀...
鯊魚,藍點鰩,..
怪魚....

以上菲律賓場不時有貨,但我無ORDER返來,
一. 來價貴,利錢少[ 靚魚多俾熟客,佗地客以好平價賣走,唔返免煩.]
二, 死傷風險大,死一條幾百蚊,成批100KG魚無乜錢賺.

如大家有興趣定魚,...先俾定金(可銀行過數), 魚到俾尾數.(尾數我賺).
定金=魚價加運費.
尾數=定金 X 0.5 + HK$50.(手續)
魚死收屍.(不用俾尾數)..我無賺無蝕.

EG. 紫背仙, 來價...$250
定金= $250+$50(運費)=$300
尾數= $300 X 0.5 + $50= $200
共$500.

{:6_161:}

evolution 發表於 2015-3-16 00:43:16

話時話老闆,幾時返有狗店條靚立皇好小有咁大返

南海洋 發表於 2015-3-16 01:03:02

evolution 發表於 2015-3-16 00:43 static/image/common/back.gif
話時話老闆,幾時返有狗店條靚立皇好小有咁大返
話時話.....

有咁SIZE 8" $220 大立皇(熟客收$180)....會有多少魚友想要....

無10個都有8 個.

如收起(留魚)俾客如EVOLUTION. 對先到先得魚友不公.

如用先到先得對你EVOLUTION 永遠在我處買唔到.(有D客好得閑,返魚在門口等開門)

所以要定訂魚計劃....我需要止蝕及賺多一些,你俾錢定魚就無人搶到.我唔洗改做淡水魚店.

7"以上;大立皇定金= $65+$85
尾數=$75+50
共$275.

Galaxy 發表於 2015-3-16 01:21:07

大立皇275?抵呀!

南海洋 發表於 2015-3-16 01:34:05

咁我賣$220...好老襯.!!!{:6_162:}

Galaxy 發表於 2015-3-16 01:59:38

南海洋 發表於 2015-3-16 01:34 static/image/common/back.gif
咁我賣$220...好老襯.!!!

咪當益吓魚友!

evolution 發表於 2015-3-16 05:03:18

南海洋 發表於 2015-3-16 01:03
話時話.....

有咁SIZE 8" $220 大立皇(熟客收$180)....會有多少魚友想要....

我好小黎你店係有一次買絲拿環過去狗店見到個大缸有條立皇真係小見咁size,二十幾三十年前大角咀富多來埸有間魚鋪個老闆有條鎮店大立皇非常好色水有成十二寸起碼好正,宜家十幾二十年都未見過有魚鋪返大立皇,見到都係2.5至4寸魚仔,可能要去海鮮店找,係呢條魚還健在嗎?

evolution 發表於 2015-3-16 05:05:56

南海洋 發表於 2015-3-16 01:03
話時話.....

平到喊,狗店果條宜家有幾寸呢?

mhkgere 發表於 2015-3-16 05:40:19

老闆,我想問如果條魚返到鋪死咗,咁即係定金無咗?
又如果條魚無態咁又點?

南海洋 發表於 2015-3-16 05:51:55

evolution 發表於 2015-3-16 05:05 static/image/common/back.gif
平到喊,狗店果條宜家有幾寸呢?
那條大約9" ..養一年,老友價$180....仲好好態.

多多龍寵物店(龍猫專賣店),
圖中仲有條黃丹.

魚缸入面配合,大開魚友眼界, 因大條9"  澳洲月光狐,8" 紫石班, 一條2尺半好粗雪花鰻,
但唔食細魔,寶石魚,古B...{:6_137:},  海洋公園都做唔到.

那 6尺X30" X 28" 沙缸比一般魚缸仲大...{:6_143:}

南海洋 發表於 2015-3-16 05:56:34

魚界定訂魚行規......(以前魚友一定清楚!!)

生死/無態....金主自負.

(2個月返唔到,全退定金)

訂魚生意=我賺硬無蝕.

{:6_161:}

eddi 發表於 2015-3-16 09:34:34

靚幢B

pca 發表於 2015-3-16 09:54:02

到時要條皇帝都好似以前咁三舊水有找

may414 發表於 2015-3-16 10:00:47

咁定貨要求係咪寫到幾detail都得呢?例如我想定條皇帝,可唔可以註明要5吋,兩邊全直紋咁樣呢?

小魚迷..粉葛 發表於 2015-3-16 10:10:05

有冇3~4吋金面仙?如果有我依個大埔仔都要遠洋出黎

南海洋 發表於 2015-3-16 11:25:17

eddi 發表於 2015-3-16 09:34 static/image/common/back.gif
靚幢B

如果菲律賓有...我盡量同你找好嗎..{:6_141:}

不如改少少COLOR....黑色中間1 憧白色...(匙洞)代著先.

定金 = $12+ $16
尾數..$14+$50
TOTAL= 28+64=$92  {:6_143:}

南海洋 發表於 2015-3-16 11:35:34

may414 發表於 2015-3-16 10:00 static/image/common/back.gif
咁定貨要求係咪寫到幾detail都得呢?例如我想定條皇帝,可唔可以註明要5吋,兩邊全直紋咁樣呢?

一般少少要求是接受.   太DETAIL= 收你定金放2個月收息....{:6_141:}

仲有....全直紋 與,1 個叉之價錢點分別同計算????[實際賣價是有分別]

可能有要求,另加收費先解決到.

頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8
查看完整版本: 菲律賓魚(ORDER魚計劃....)