henry01729 發表於 2015-3-17 14:08:45

本人澄清

就此回應一吓
首先!我無講過師兄任何壞話,師兄何須急於澄清!
第二!我對水後(1個小時有多),發現魚兒其位有大面積白點同小許燒其情況,「唔係師兄所講的白點和水印」,師兄解釋魚兒在石間捐來損去而做成損傷 ,但自問自己個缸都有好多石間,全部魚兒的其都部都很完整!對於白點,我自己易都玩過珊瑚缸,明白有一兩點白點是正常的,但大面積的是否正常?
第三!當我把魚兒退回給師兄,已同師兄講唔好意思!打攪曬!師兄表示唔緊要,遲少少有其他師兄過黎取,但師兄點解轉頭急於放生!點解師兄唔放或送比其他有心想要的師兄呢!
如果魚兒無問題,可以對水後放回自己魚缸都可以!就算急於返大陸工作,都唔駛急於一兩小時的時間!
最後!想講一講自己感受!
鐘意養魚的朋友,對住自己由細養大,同養得耐左的魚兒,多多少少都有一點感情,魚兒有病,我會盡力常試去救佢,盡左力試過救唔到都無辦法!或者送比有心的魚友試吓!睇吓救唔救到,須然只係一條魚,但都係一條生命!但係師兄處理手法上面,睇唔到有一點ge感情,明知條魚係出面生存唔到,都選擇放生,等佢自生自滅!
對於各位師兄帶來有甚麼不便,或帶來麻煩!講一聲對唔住!
就此不作任何回復!

Galaxy 發表於 2015-3-17 14:50:32

其實買賣二手魚,當交收時check過無問題便完成交手。但我唔會落缸後出現白點或任何問題便退回!如有退回,交收時何必要check?浪費大家時間!

bryan811 發表於 2015-3-17 15:36:21

大面積白點同小許燒 --> 交收都應該睇到

Galaxy 發表於 2015-3-17 14:50 static/image/common/back.gif
其實買賣二手魚,當交收時check過無問題便完成交手。但我唔會落缸後出現白點或任何問題便退回!如有退回,交 ...
大師所言甚是 {:6_168:}

chowwing 發表於 2015-3-17 17:05:17

bryan811 發表於 2015-3-17 15:36 static/image/common/back.gif
大師所言甚是

師兄講得對

chowwing 發表於 2015-3-17 17:12:38

當時都10點唔通叫其他師兄平夜來嗎,如果説要只要一兩小時就冇問题,要Q都要一兩日La,只是你包回來D水大家都睇到係咩事La師兄......

Galaxy 發表於 2015-3-17 19:00:20

chowwing 發表於 2015-3-17 17:05 static/image/common/back.gif
師兄講得對

師兄,呢鑊嘢我撑硬你!check完回家然後退貨?火都嚟埋!

chowwing 發表於 2015-3-17 19:18:06

Galaxy 發表於 2015-3-17 19:00 static/image/common/back.gif
師兄,呢鑊嘢我撑硬你!check完回家然後退貨?火都嚟埋!

師兄弟多謝你𣛟我.如果對條魚有感情咪冇人賣魚.我就通常都會買D一吋到番來養.毛巾我都試左十幾條先成功養大.咁咪叫有成功有感囉.然後就會又賣出去再買過D其他一吋到番來再試.好次我個兩條法仔同太后都係一吋到養到宜家有一年多宜家成兩吋幾又冇生過石咁咪成功囉.因為係人都知法仔好容易生石的..........

bryan811 發表於 2015-3-17 19:49:43

chowwing 發表於 2015-3-17 19:18 static/image/common/back.gif
師兄弟多謝你𣛟我.如果對條魚有感情咪冇人賣魚.我就通常都會買D一吋到番來養.毛巾我都試左十幾條先 ...

我同你買過火背仙, 完全冇問題, 所以我撐你, 不過好多人係又要三百蚊又要李嘉欣 {:6_159:}

chowwing 發表於 2015-3-17 20:04:18

bryan811 發表於 2015-3-17 19:49 static/image/common/back.gif
我同你買過火背仙, 完全冇問題, 所以我撐你, 不過好多人係又要三百蚊又要李嘉欣

多謝你師兄:D

ybkwok 發表於 2015-3-17 20:22:09

事件應該已告一段落了!希望各位師兄重拾養魚樂趣!

Messi_sunshine 發表於 2015-3-17 23:14:45

我比夠$400,要鍾嘉欣可以嗎!!

Teddy 發表於 2015-3-17 23:31:27

講下錢,諗下女仔名咪幾好
頁: [1]
查看完整版本: 本人澄清