海水領域 SeaFishZone

標題: 求救...濾桶漏水 [打印本頁]

作者: oh08yeah08    時間: 2012-10-29 21:32:10     標題: 求救...濾桶漏水

想問下CHING們,知唔知下面濾桶漏水會有咩可能性,係唔係有野爛左?已換左膠邊都係漏,係咪冇得救?
http://www.eheim.asia/prod_e_extfilter_pro3.html

作者: 我係wingk960    時間: 2012-10-29 21:38:07

邊度漏架.

作者: 肥嘟嘟河馬仔    時間: 2012-10-29 22:01:54

爆左
作者: heary    時間: 2012-10-29 22:04:05

關唔實囉
作者: oh08yeah08    時間: 2012-10-29 22:47:38

開左大概10分鐘左右就頂蓋邊漏出黎
作者: 6698    時間: 2012-10-29 23:10:04

睇吓出水位是否暢順,如暢順的話,將出水位置提高(甚至在水面)看看!
作者: oh08yeah08    時間: 2012-10-30 00:08:11

6698 發表於 2012-10-29 23:10
睇吓出水位是否暢順,如暢順的話,將出水位置提高(甚至在水面)看看!

我已經試過把出水位放上水面,但都一樣漏。
不過我冇睇過出水喉有冇塞,我見有水出,就當佢冇塞咋。
作者: 6698    時間: 2012-10-30 23:11:28

這樣就如heary話齋-關唔實或膠邊放唔正,又或者個扣有問題!
作者: oh08yeah08    時間: 2012-11-3 23:41:23

放棄...轉用背漏缸...
作者: oh08yeah08    時間: 2012-11-3 23:44:11

謝咁多位CHING幫忙分析
作者: everest    時間: 2012-11-4 00:26:44

個閘制内膠圈可能爛左,師兄係邊買?攞返去代寄回廠修理,要洗一百幾十蚊!
作者: oh08yeah08    時間: 2012-11-4 09:18:48

everest 發表於 2012-11-4 00:26
個閘制内膠圈可能爛左,師兄係邊買?攞返去代寄回廠修理,要洗一百幾十蚊!

Chinh 閘制內點膠圈即邊道呀?睇唔睇到架?如果一百幾十可以整番都好wor
作者: everest    時間: 2012-11-4 12:57:38

我有個這種第三代桶情況同你差唔多,攞返去買果度代寄回廠修理,好似係話閘制内膠圈爛左,整返後用到而家都年幾無事!你個係咪行貨?攞返去整下啦,整唔到又唔收錢,幾仟蚊個桶唔好浪費!

歡迎光臨 海水領域 SeaFishZone (http://seafishzone.com/) Powered by Discuz! X2