海水領域 SeaFishZone

樓主: HTM
打印 上一主題 下一主題

瘦骨仙... [複製鏈接]

論壇元老

慾望無限…但資源$勁有限! T_T

最佳新人 活躍會員

上海仔 發表於 2012-10-11 16:46
樓主請放心,我吾會再出声!
原來呢道吾可以話人答錯,糾正討論係攪事,明白晒!

一開始你覺得有問題又唔直接講, 係度扮晒話學嘢, 跟住就針住個師兄窮追不息, 咁樣嘅"討論", 就算你幾有道理都係輸!
本來都想叫你另外開過一個post搵o岩你咀形嘅魚友討論過夠, 既然依家你都話唔會再出聲, 咁我就真係放心喇
打攪晒咁多位師兄, 唔好意思
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

vivian 發表於 2012-10-11 17:08
樓主吾好咁講打攪哂...大家平常心討論下好正常..我諗人人都有自己養魚既一套...冇話對錯...
將心德 shar ...

個post係我出, 攪到大家有d唔好意思啫
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

ybkwok 發表於 2012-10-11 17:21
仲玩!

點解唔繼續玩 唔影響到人又開心咪得囉....養魚都係想開開心心啫
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

vivian 發表於 2012-10-11 17:31
即係平時假意啦

x2
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

poker.king 發表於 2012-10-11 17:38
HTM師兄
曾經我也試過同一情況,魚(東非紫月)大約七寸,每次數粒餵魚不吃,
糧沉低不吃,每次一粒一粒餵就 ...

我之前都有條病帝focus唔到d糧, 每次餵食都要西起續粒績粒夾住俾佢食, 我老婆都話我好似餵仔咁餵
條太后我都打定輸數, 識嘅都做晒, 唔得都無法
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

vivian 發表於 2012-10-11 17:34
咁你條魚而家點呀

食得一日得一日...靜待奇蹟出現
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

G-force 發表於 2012-10-11 20:37
今日返工比較忙,HTM兄請見諒。你用Kanaplex已經正確,Kanaplex有醫內部細箘感染(septicemica),如可以 ...

收到!之後嘅嘢就要靠太后仔自己喇
Thanks4哥
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

傻傻地單眼仔 發表於 2012-10-11 21:24
比小小時間我睇下乜事成10版有排睇

V版主都出咗聲喇,信息監察員...乜你咁遲呀?
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

poker.king 發表於 2012-10-11 21:28
超版說話乾脆利落。(讚)
一早話樓主有一定的功力,連超版都認同。

x2
其實隻葯係開始玩海魚爬文講看門口葯時買落,買唔到巴力仙咪又睇下現成有咩葯,再上網爬文睇到話可醫內傷,咪又試下囉,觀察咗咁多日,到依家我估條太后似係內臟有問題多d。
如果醫得好條太后,我功力倍增就真!
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

jm2011520 發表於 2012-10-11 22:21
強烈要求HTM ching公開教魚開口秘決,大家細心留意下ching出d post 有好多超難開口既魚

本來想答你話靠運氣買到開口魚,不過再睇返其實我都唔算運氣好,因為好多都係買過好幾條先遇到條易開口。正如現時缸中嘅麒麟仙同十一哥都唔知係version幾喇
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

Update下先......太后對藍仙仔仲有興趣過d糧 同埋唔知點解佢尾鰭下邊少咗一忽, 得佢自己一條係個西度...個切口又唔似燒鰭

我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

knec0412 發表於 2012-10-13 13:18
Ching,搭單問下,你條虎皮難5難開口?係咪食粒糧ar,tks

我未正式見過佢食嘢...攪到隔離屋搶口嘅大火焰都冇得放出o黎住
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

陸判 發表於 2012-10-13 13:31
如果再問多我一次,我都會話放條太后出來

餵多一個禮拜葯糧就會放出o黎...佢依家咁嘅狀態放出o黎我擔心藍仙仔多d囉
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

knec0412 發表於 2012-10-13 14:28
Ching, 係咪日0n貨?係既話果度個長毛c兄教我餵風年蝦。我之見都望左佢成3個字,之後都係驚,所以放棄左

Thanks Ching
其實轉個唔透明嘅密底兜俾佢應會易d開口, 不過依家個缸有好多西唔整住, 想主力攪好太后同畢畢先
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

去完旅行返嚟仲見到太后仔係度
都係一樣咁瘦,仲要俾藍仙仔打到條尾散散地
太后大條d,最初仲驚藍仙仔會俾佢打,真係估佢唔到
我是買魚狂…也是死魚皇