海水領域 SeaFishZone

查看: 4536|回復: 2
打印 上一主題 下一主題

請問化氮 [複製鏈接]

樓主

成個底缸拉出黎放支skimmer入去再推返入櫃底咪得囉, 重要係支skimmer可見水位要氈幾高姐...

沙發
skimmer起碼魚缸水量2倍以上. 頂個樽拎唔拎到出黎係其次, 你放得入去自然拎到出黎, 問題係麻煩姐. 污水用另一個樽入住, 盡可能唔洗下下拎個杯出黎. 櫃底唔夠高係硬傷, 唔換櫃唔用ex. skimmer唯有咁囉.

板凳

eg. Bubble Magus 220-CS

Capability: 1200L-1700L (意思係呢個..)
Pump: EHEIM 1260
Pump power: 33W, 110V 60Hz
Air intake: 960L/H
Dimensions: 9.8" * 12.2" * 22.6"
Cylinder: MAX 9"
Water Level: 9.5"-11"