海水領域 SeaFishZone

樓主: 云海
打印 上一主題 下一主題

剛剛係日旺買 [複製鏈接]

論壇元老

樓主
云海 發表於 2013-12-31 21:03
今日試餵,對食物完全無反應、真係同D蝶魚有得比呀!

師兄你果條開口未?
我條只識週圍啄,但從沒食過。

請問養過麒麟既師兄,通常用咩引問口?請指教

論壇元老

沙發
云海 發表於 2014-1-2 23:45
仲未開囗、頭3日獨立隔住係主缸,試餵過活豐年蝦、毛蝦、急凍海棉糧、粒糧都無反應、今日已將佢放落主缸、 ...

係啦, 乜糧都無反應
真係R哂頭

論壇元老

板凳
我果條好似開始有啲反應,個肚都仲漲卜卜。
我餵細粒糧,碎片糧,碎蝦干,落係佢時常匿埋既地方,等待沉落缸底。
隔一陣去睇番發現會少左啲糧,我諗應該係食左掛 。

論壇元老

地板
capmo 發表於 2014-1-5 13:20
巳落缸難搞DD, 唔好搞佢, 不要開燈, 唔好睇佢.........
如能閘番開,現衹能每天定時試少少就行開甚或圍上 ...

咁請問用乜野糧引開口最好呢 ?

論壇元老

yoowicked 發表於 2014-1-6 22:40
Ching, 你果條都未開口?我條都未,只係啄苔,好彩仲未瘦,但真係有尐擔心

未見過佢親口啄糧, 不過隔一陣過去睇番啲糧係少左.

論壇元老

yoowicked 發表於 2014-1-8 22:35
兩位ching, 有無新進展呢?放左出缸未?

尚未, 還在Q缸. 不過今日好似見到有便便.

論壇元老