海水領域 SeaFishZone

樓主: Galaxy
打印 上一主題 下一主題

化痰選擇 [複製鏈接]

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

樓主
Galaxy 發表於 2013-2-24 20:22
無三腳插唔掂喎?

就算佢話有,都係自己改,大保果D都係咁,
因為先天不足
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

沙發
Galaxy 發表於 2013-2-24 20:53
v2001會唔會勁得滯?我40吋缸喎!

化氮越勁越好,我32寸缸都用180啦
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

板凳
Galaxy 發表於 2013-2-24 22:32
唔係啩?太勁我怕啲魚有頭洞!

唔好儍啦,兩回事黎架,就當你啱,化氮太勁有頭洞,
咪加海水素,食多D紫菜曪!但係水靚,D魚自然靚!
化氮唔夠力,D魚除左無頭洞,乜野都齊,爆身,爆側線,
燒鰭,etc。
有冇留意,通常養到靚魚,個化氮都超勁幾倍!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

地板
Galaxy 發表於 2013-2-24 23:12
真係?大佬係咪㗎?

同樣果個缸,之前我用NAC-6A,
D魚養唔大,突然死亡,收口,乜都齊,
32寸缸,計落6A夠哂用!
之後換左而家呢個hero 180 ,正好多!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500