海水領域 SeaFishZone

樓主: HTM
打印 上一主題 下一主題

瘦骨仙... [複製鏈接]

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

HTM 發表於 2012-10-11 16:06
邊隻抗生素呀? 我買唔到巴力仙...噚晚就開始用Kanaplex浸糧俾佢食咋.

牌子唔重要,劑量我用250mg壹粒,荃灣買10粒 $55
藥名:  Levoflovacin
一般有RX藥房都有得賣,一般分 100mg,200mg,250mg,....最勁見過500mg
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

監督員

清道夫

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

上海仔 發表於 2012-10-11 16:16
大家討論,有正反,你有論點,點解吾講!

係呀!你比間50呎既房我住又有得食有得瞓又無無表現驚嚇但就係唔比我出房門!我應該好開心好肥!點解要出去應該住過身世啦

唔好意思我無咩論點只係識呢d

都係師兄啱我錯!sorry!
塵歸塵,土歸土,垃圾歸垃圾堆,廢物送去堆田區

陸判 發表於 2012-10-11 16:36
係呀!你比間50呎既房我住又有得食有得瞓又無無表現驚嚇但就係唔比我出房門!我應該好開心好肥!點解要 ...

大家討論養魚,你發脾氣?

論壇元老

慾望無限…但資源$勁有限! T_T

最佳新人 活躍會員

ybkwok 發表於 2012-10-11 16:32
牌子唔重要,劑量我用250mg壹粒,荃灣買10粒 $55
藥名:  Levoflovacin
一般有RX藥房都有得賣,一般分 100 ...

之前都有請教過其他師兄, 佢都話250mg一粒果隻先有效, 細劑量果d效用唔大.
我是買魚狂…也是死魚皇

監督員

清道夫

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

上海仔 發表於 2012-10-11 16:42
大家討論養魚,你發脾氣?

Say Sorry!都話發脾氣!
你想我點呀!

HTM 發表於 2012-10-11 16:14
唔好理佢啦

樓主請放心,我吾會再出声!
原來呢道吾可以話人答錯,糾正討論係攪事,明白晒!

監督員

清道夫

上海仔 發表於 2012-10-11 16:46

我咪認左係我錯囉!你發脾氣呀?

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

HTM 發表於 2012-10-11 16:44
之前都有請教過其他師兄, 佢都話250mg一粒果隻先有效, 細劑量果d效用唔大.

細劑量唔係無效,係睇你個Q桶幾L水!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

唔好㘭,各施各法啦!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

監督員

清道夫

ybkwok 發表於 2012-10-11 16:57
唔好㘭,各施各法啦!

我認左錯啦!

論壇元老

最佳新人 活躍會員

上海仔 發表於 2012-10-11 16:46

一開始你覺得有問題又唔直接講, 係度扮晒話學嘢, 跟住就針住個師兄窮追不息, 咁樣嘅"討論", 就算你幾有道理都係輸!
本來都想叫你另外開過一個post搵o岩你咀形嘅魚友討論過夠, 既然依家你都話唔會再出聲, 咁我就真係放心喇
打攪晒咁多位師兄, 唔好意思
我是買魚狂…也是死魚皇

HTM 發表於 2012-10-11 17:01
一開始你覺得有問題又唔直接講, 係度扮晒話學嘢, 跟住就針住個師兄窮追不息, 咁樣嘅"討論",  ...

樓主吾好咁講打攪哂...大家平常心討論下好正常..我諗人人都有自己養魚既一套...冇話對錯...
將心德 share下冇咩問題..吾洗攪到又發脾氣又收聲既

post就係度..講既野大家都有眼見...正所謂公道自在人心...

相信會有人吾係好認同我講既野...一樣可以鬧我...我係接受架...
認真你便書

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

陸判 發表於 2012-10-11 16:58
我認左錯啦!

仲玩!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

監督員

清道夫

ybkwok 發表於 2012-10-11 17:21
仲玩!

ybkwok 發表於 2012-10-11 17:21
仲玩!

鬧佢啦...ed人吾鬧吾得
認真你便書

陸判 發表於 2012-10-11 17:22

要我出手至得...
認真你便書

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

vivian 發表於 2012-10-11 17:23
鬧佢啦...ed人吾鬧吾得

你都忍唔住哩!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

ybkwok 發表於 2012-10-11 17:24
你都忍唔住哩!

真係呢...仲要打咁多字
認真你便書

監督員

清道夫

Sorry! Sorry! Sorry!

論壇元老

最佳新人 活躍會員

vivian 發表於 2012-10-11 17:08
樓主吾好咁講打攪哂...大家平常心討論下好正常..我諗人人都有自己養魚既一套...冇話對錯...
將心德 shar ...

個post係我出, 攪到大家有d唔好意思啫
我是買魚狂…也是死魚皇