海水領域 SeaFishZone

樓主: knec0412
打印 上一主題 下一主題

新手幾問????請提供意見,tks [複製鏈接]

論壇元老

eddie330 發表於 2013-4-16 14:28
拎走d黑波佢呢~冇作用的.
好似樓上位c hing咁講你真係要諗下自己想rt 定fot 好d,因而家咁睇你好似2樣都好 ...

tks ching,你之前果24寸背滴F0T用幾多L環呀?俾小弟參考一下呀,如我轉F0T既話,tks

論壇元老

sb75boy 發表於 2013-4-16 14:14
個人覺得ching你想清楚玩rt定for先。照你衣加個缸做比較。rt唔夠石。fot無環。背滴唔用黑波。要養菌加環好過 ...

Ching, 明白,今晚返去會拿走舊朱肉,tks。如想養RT既話第1格落水抽走克波,是否可買D生物石返黎打碎再放落去,以頂住塊棉呢?另以缸約90L水,須要多少lbs生物石呢?tks

地板
個人覺得ching你想清楚玩rt定for先。照你衣加個缸做比較。rt唔夠石。fot無環。背滴唔用黑波。要養菌加環好過。豬肉醫唔返就快清走。好臭好壞水架。

論壇元老

板凳
補充,5知係咪叫生物球,之前放滴漏槽用作隔聲用果種

論壇元老

沙發
eddie330 發表於 2013-4-16 13:38
rt???
另背濾點樣用用黑波??成個浸住???

都可以叫RT既,不過主要都是養魚居多,只有1至2舊珊瑚(上述)加扭扣。黑波全浸水浮上頂住塊棉用