海水領域 SeaFishZone

標題: Reefer個補水倉 [打印本頁]

作者: tina_leung424    時間: 2018-6-14 18:20:57     標題: Reefer個補水倉

補水倉個十字白色扭蓋要鬆少少至流到水落去, 但一鬆少少就向升不停流.....

仲有個白波應該怎樣角度先流到水落去?
作者: k88i    時間: 2018-6-18 18:00:20

1) 白色個掣應該開到最大
2)白波冇分角度,只要冇野阻佢升降就冇問題
上水倉水位夠白波升起就會自動停左補水,水位唔夠白波降低就會流水落去希望幫到你
作者: tck-68    時間: 2018-6-18 20:49:19

係唔係將粒制扭緊佢呀!
作者: tck-68    時間: 2018-6-18 21:25:23

個浮球已在水平位,但仍補水中,有什麼設定問題呢?
作者: tck-68    時間: 2018-6-18 21:28:07

圖片附件: 20180618_212034.jpg (2018-6-18 21:27:18, 106.51 KB) / 下載次數 25
http://seafishzone.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTM0NDQ1fDNhNzFhY2U1fDE3MTUwNDAxNDl8MHww

作者: k88i    時間: 2018-6-18 21:54:57

我係開到最大(應該係最鬆),如果你個白波升到最高都有水出可能係組野壞左......

作者: tck-68    時間: 2018-6-19 08:59:02

好的。謝。
作者: tina_leung424    時間: 2018-6-20 04:11:03

k88i 發表於 2018-6-18 21:54
我係開到最大(應該係最鬆),如果你個白波升到最高都有水出可能係組野壞左......

我個白色野䦕到最鬆後水會喺個扭蓋倒流出㴝,你有冇咁樣

作者: tck-68    時間: 2018-6-20 06:39:55

浮球平行,水已滿,但是個扭蓋仍然放水的。
作者: tck-68    時間: 2018-6-20 07:29:36

這缸只買了2個星期,一試用補水就出現異常!
作者: k88i    時間: 2018-6-20 11:59:27

tina_leung424 發表於 2018-6-20 04:11
我個白色野䦕到最鬆後水會喺個扭蓋倒流出㴝,你有冇咁樣

我冇呢個呢情況

歡迎光臨 海水領域 SeaFishZone (http://seafishzone.com/) Powered by Discuz! X2