海水領域 SeaFishZone

標題: 72" Reef tank [打印本頁]

作者: starmax    時間: 2012-11-2 11:25:19     標題: 72" Reef tank

Hi CHing

我想買個72"缸. 但係聴人講唔好高過24"因為話對啲CORAL照唔到LIGHT.  所以想問下大家意見。Thank You.  =)

作者: Teddy    時間: 2012-11-2 12:58:23

高身缸氣勢夠好睇
燈咪買枝勁D ge
作者: 我係wingk960    時間: 2012-11-2 13:18:40

咁高。。執野都執死你
作者: starmax    時間: 2012-11-2 15:31:24

我都有諗過衣個問題。因為現有都係24高都好辛苦。真係有啲煩惱。
作者: heary    時間: 2012-11-2 16:46:09

頂多21吋高
作者: 6698    時間: 2012-11-2 16:56:49

我個72"缸,就係30"高。只要用張梯或椅是畧高過個缸櫃便ok(你隻手都差不多24",加上件石或珊瑚就剛剛好)。如果24"高的話,日後萬一轉玩魚就...................
作者: samkeikei    時間: 2012-11-2 19:42:28

前幾日同個師兄交收, 佢俾咗佢個缸啲相我睇, 個缸72''長, 54''見水, 嘩我問咗三次真係54''見水, 都話係, 可惜我趕住返工, 唔記得問佢用咩燈
作者: 肥嘟嘟河馬仔    時間: 2012-11-2 20:22:14

samkeikei 發表於 2012-11-2 19:42
前幾日同個師兄交收, 佢俾咗佢個缸啲相我睇, 個缸72''長, 54''見水, 嘩我問咗三 ...

火水燈
作者: 紐扣迷    時間: 2012-11-2 20:42:47

睇你用唔用厚沙底..我覺我沙面到水面20"
作者: starmax    時間: 2012-11-2 21:08:19

Haaaa.  Thanks for all the tips.  I'll go with 33"-36".  Thanks so much.
作者: 深水角    時間: 2012-11-3 11:30:21

我都38吋高

要玩玩深D;你可用400/1000watts老仔

歡迎光臨 海水領域 SeaFishZone (http://seafishzone.com/) Powered by Discuz! X2