海水領域 SeaFishZone

標題: King sir 入貨,生口人匆進。 [打印本頁]

作者: 米諾斯    時間: 2013-11-12 13:14:59     標題: King sir 入貨,生口人匆進。

你們有試過嗎??
話說,尋日上到佢門口,佢生左門開左燈同兩三個人吹水。

係樓下望到有5個膠箱佢同事攞落樓,心諗有魚番。

言歸正傳,係門口有另外兩個人,大叔同呀生。呀叔望到唔開門拍門走左。

等左好耐都唔開門,呀生醒目,打個電話講一下:( 邊個,邊個呀……開門喇)
轉頭我係樓梯轉角望左一望。king sir  立即開門,以3秒開門,閉門。

有相同糟遇的,舉手。

總結,唔怪得次次番貨都無全黑背心呢樣野,有的只是人們簡完之後先輪到你。
所以,你們可以係佢番貨後,望下交易區,會多左人賣小醜,原因……大家明吧!

作者: pca    時間: 2013-11-12 13:27:15

吾熟吾賣
作者: pca    時間: 2013-11-12 13:27:16

吾熟吾賣
作者: keong    時間: 2013-11-12 13:36:20

作者: evolution    時間: 2013-11-12 13:41:20

其實好多魚鋪都係咁做,有何出奇,就算打開門拆箱你問果條幾錢都可以答你留左,無計一定做熟人先架喇
作者: ybkwok    時間: 2013-11-12 13:47:01

我冇咁既遭遇,我缸最靚果三條黑背心,
都係King sir 貨。
作者: heary    時間: 2013-11-12 13:47:03

大部份魚鋪返魚都唔俾入架啦!
個個走入來點拆魚呀!
熟人另計丫!
點先做到熟人,你地唔會唔知呀!

作者: 米諾斯    時間: 2013-11-12 13:51:04

heary 發表於 2013-11-12 13:47
大部份魚鋪返魚都唔俾入架啦!
個個走入來點拆魚呀!
熟人另計丫!

可能要買條8,9千蚊先算
作者: 魚苗    時間: 2013-11-12 14:04:58

返魚正常都唔比入,有次係西海睇魚,咁啱又返魚,都比志哥請出去啦。
樓主嘗試諗下魚鋪返魚後要處理嘅情況,至於比其他人入內,你又知道咩原因嗎?本人試過係king sir 度買魚,當日唔方便攞,講好明日下午去攞,結果咁啱返魚,我都係拍門後入去攞完魚就走。另外有啲師兄會睇到post 打電話去魚鋪留魚,這是經常有。
作者: bobo31    時間: 2013-11-12 14:36:57

佢地做批發,分魚
作者: chihim    時間: 2013-11-12 15:03:28

好正常,家家都系甘。。 乜這個世界有公平過咩?
作者: 肥嘟嘟河馬仔    時間: 2013-11-12 15:14:39

拆魚七國咁亂比我唔會入
作者: blue    時間: 2013-11-12 15:56:43

正常唔比入!阻住拆魚!
作者: 米諾斯    時間: 2013-11-12 16:19:13

blue 發表於 2013-11-12 15:56
正常唔比入!阻住拆魚!

不過,這次情況好像有些不公平。
當然,因為我冇king sir 手提號碼
作者: 肥嘟嘟河馬仔    時間: 2013-11-12 16:23:54

小問題姐隨緣啦
作者: Seafishbaby    時間: 2013-11-12 16:26:55

你幾點上去呀? 上兩次返黑背我兩點鐘上去有大把全黑揀, 你自己準時兩點上去咪得囉, 無乜必要係度唱人
好正常熟人先會開門, 人地都未夠鐘, 有權唔開門比你
如果個個好似你咁未夠鐘就要入去, 佢地點做野, 點拆魚, 點換水
作者: 米諾斯    時間: 2013-11-12 16:32:43

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2013-11-12 16:23
小問題姐隨緣啦

算喇。下次都唔上去喇。

作者: 米諾斯    時間: 2013-11-12 16:33:15

Seafishbaby 發表於 2013-11-12 16:26
你幾點上去呀? 上兩次返黑背我兩點鐘上去有大把全黑揀, 你自己準時兩點上去咪得囉, 無乜必要係度唱人
好正 ...

我係放工尋日5點幾上去
作者: bowenwong    時間: 2013-11-12 16:50:45

作者: jasonlwl    時間: 2013-11-12 16:52:52

做生意係咁,唔出奇。
作者: johnnyw    時間: 2013-11-12 16:56:43

拆緊魚唔比入都好正常,可能嗰個人之前留咗魚入去攞,其實係好少事. 我都成日去king sir度,不過睇多過買,就算買,都係買佰幾到三佰幾蚊既魚,到宜家都唔超過十五條魚,我都唔係大客仔,但係我每次有問題問佢,佢都好有心機教我,我只係想講king sir俾我既印像
作者: Lehto    時間: 2013-11-12 17:15:25

我試過去某魚鋪(唔係KING SIR到), 睇拆魚, 當然睇下有冇自己啱心水架野啦....
老闆同幫手, 拆完一箱魚, 因地方唔大, 要搬走D箱出去, 正正因為地方唔大, 幫手唔小心, 倒咗少少魚袋水落我個身到......
之後都唔太想去睇拆魚了........
作者: BEN    時間: 2013-11-12 17:21:18

好小事啫,師兄唔好勞氣
今批麻麻,下批先再睇過

作者: tomato_king    時間: 2013-11-12 17:38:22

咁多位,
等我呢個當事人講真相,我是楼主講嗰位“呀生“。
實情是我前天(星期日)路經king sir店,要左條魚,但又要去街,問king sir可否幫我養一曰,king sir話星期一佢要包魚出貨唔開門,但佢好人幫我,叫我到左打俾佢開門俾我取魚。樓主請不要誤會。
第二,king sir昨日跟本無返新魚。

作者: 光頭仔    時間: 2013-11-12 18:01:30

一塲誤會
作者: Paul    時間: 2013-11-12 18:26:27

作者: 99-00    時間: 2013-11-12 18:40:48

師兄唔好咁喇!人家係店裡要你出門口就話啫。冇門口入咪下次囉!
老實講,你唔去佢冇損失,但你就少左一處地方買心頭好
作者: 米諾斯    時間: 2013-11-12 18:45:25

tomato_king 發表於 2013-11-12 17:38
咁多位,
實情是我前天(星期日)路經king ...

原來如此, 但是的確膠箱上寫住雄心?!?

算喇……
作者: 毛豬    時間: 2013-11-12 18:50:05

tomato_king 發表於 2013-11-12 17:38
咁多位,

買左咩魚呀
作者: noelhk    時間: 2013-11-12 18:50:37

咁多位,

你要左條4.5''眼鏡?
作者: cymru    時間: 2013-11-12 19:05:38

樓主,眾所周知king sir鋪頭都係一個人睇鋪,講真無論任何一間魚鋪返魚批魚入面一定好混亂,試問一個人睇鋪可唔可以邊做生意邊處理d魚呢?何況曾經出現偷魚賊事件,唔打開門做生意都有佢理由!仲有king sir兩點開鋪你五點先黎,三個鐘頭有靚野都俾人要晒都好正常,而果d人買完魚轉頭係點係佢個人決定,king sir打開門做生意無理由唔做!最後你話你無king sir手提?你有冇睇個king sir post?佢簽名果度有佢電話果波!你無睇過就話無,係唔係有少少斷章取義呢?
作者: fung5900    時間: 2013-11-12 19:14:09

你諗多左了
作者: 惡魔人    時間: 2013-11-12 19:15:56

咁都得
作者: lap912    時間: 2013-11-12 19:20:19

係咪一個人看舖就唔知,不過見人忙緊,咪轉頭再上去,初初有D舖晏開,成日摸門釘,知道習性咪就到,買野要買得開心,好小事!
作者: 米諾斯    時間: 2013-11-12 19:22:47

其實版大可以close post . 不想再討論了……
否則變左抽水贴
作者: tomato_king    時間: 2013-11-12 19:38:04

毛豬 發表於 2013-11-12 18:50
買左咩魚呀

作者: tomato_king    時間: 2013-11-12 19:39:22

noelhk 發表於 2013-11-12 18:50
你要左條4.5''眼鏡?

又買? no la.
作者: 深水角    時間: 2013-11-12 20:48:17

記住買魚是一種樂趣、
買不到只是你和它冇緣

老友魚街咁多魚、買到窮都買不完!
p.s. king sir都是拆魚、正常做法檔檔都關門
作者: 好一個爸爸    時間: 2013-11-12 21:15:01

有大箱出入但又唔係返貨,可能有兇案發生,師主.................都係快快報警吧!!!!!!!
作者: kwong426426    時間: 2013-11-12 21:17:07

我試過兩次去海腳都啱啱返魚,拆袋中!我冇理佢,逐袋逐袋抽起嚟睇,啱就買……老細冇詐過型
作者: Wilsonlsl    時間: 2013-11-12 21:25:39

見你咁講即系你想買小醜,但又見你的簽名又有大又有細,不過我相信你系想買,不如留下言比king sir, 佢實hold比你,定還是你果句打手原因大家明啦
作者: Wilsonlsl    時間: 2013-11-12 21:30:27

米諾斯 發表於 2013-11-12 16:19
不過,這次情況好像有些不公平。
當然,因為我冇king sir 手提號碼

溫馨提示:佢個簽名咪有
作者: Corgi    時間: 2013-11-12 21:41:53

本來今晚去不過未收工
作者: 阿毛    時間: 2013-11-13 23:18:21

一句講晒,梗係熟人優先架啦
作者: Coral_Chow    時間: 2013-11-18 00:34:28

在魚街買魚, 只有king sir •服務最好, 比咗錢可以hold住留條魚過兩日先取....日日王.....比錢留魚都唔做你生意!!!

歡迎光臨 海水領域 SeaFishZone (http://seafishzone.com/) Powered by Discuz! X2