海水領域 SeaFishZone

標題: 点樣可以養小丑5易死 [打印本頁]

作者: chanchun789    時間: 2014-1-13 21:39:09     標題: 点樣可以養小丑5易死

請各位師兄教一教我wts me90896358
作者: Teddy    時間: 2014-1-14 00:22:23

陰公!琴日喂蝦仁,有一條太貪心!
舊蝦仁係喉嚨唔上唔落.....
發現得太遲.急救唔切

作者: 阿峻    時間: 2014-1-14 01:03:17

你問的問題時空泛,其實好難答你
作者: kei121121    時間: 2014-1-14 01:17:37

天時,地利,人和
作者: lamk    時間: 2014-1-14 01:58:21

其實小丑養熟左好難死.....
易死通常係買果時就已經病病地...

作者: QAA    時間: 2014-1-14 07:15:50

人工丑易養啲
作者: calvinfff    時間: 2014-1-14 08:19:37

一字記之曰: 心
作者: napedro    時間: 2014-1-14 10:00:47

其實小丑唔算太難養,首先你要養好水,水質保持良好,魚缸溫度keep得好就無問題!
作者: kenjigood    時間: 2014-1-14 10:25:01

買回來真係q一q先...之前入2條集中營, 態好無q直車入缸, 第2日即食糧...之後急轉直下, 收口收背, 回歸大海.....萬惡山埃
作者: keithv3v    時間: 2014-1-14 10:43:56

我開缸一個月多D 我試過害死左2條小丑 雖然2條加埋20蚊 都好心痛

首先未完成NC 唔好落小丑 唔係害死佢地

一買返黎小丑會有白屎 有白屎因為捉佢地D人落左山埃

以下有兩種
1.佢冇收鰭 開口 可以頂到一段時間 到佢柯返啡屎 就咩事都冇 , 最緊要頂到7日!
2.收鰭 收口 白屎 就係我呢D新手唔識醫佢 佢地死既原因

買小丑返黎 , 最好Q缸留意觀察落藥 (問CHING)

我仲係養緊Q缸水 , 所以去熟D既鋪我見到有2條唔怕人粒糧開口既黑背心 返貨10日
雖然對新手有D貴當時個缸開始有啡苔就落左 , 搵隔離盒養左7日 1條有白屎 1條冇 7日後都搶口 放哂落去

呢種應該係各位CHING講既運氣 我買到2條健康既小丑 ! 但佢地有10條有9條都有病一定要醫! 我冇Q缸冇計等佢自己好!

小丑對我黎講初初好難 上網爬左無數文 就覺得唔難 ! 小弟新手分享XD

作者: man3932    時間: 2014-1-14 11:06:03

我自己果條小丑 養左大半年 早2日都收埋面壁
作者: redink    時間: 2014-1-14 15:11:10

一運、二命、三缸水

歡迎光臨 海水領域 SeaFishZone (http://seafishzone.com/) Powered by Discuz! X2