海水領域 SeaFishZone

標題: 800G ro純水機 [打印本頁]

作者: yukoogura    時間: 2014-4-20 23:00:49     標題: 800G ro純水機

http://qiandaoren.taobao.com/category-720837038.htm?spm=2013.1.w4010-4722870037.14.HLG5El&search=y&parentCatId=430694405&parentCatName=%D0%C2%C6%B7%CA%D7%B7%A2%C7%F8&catName=800G%CB%AB%C4%A4+%B4%F3%C1%F7%C1%BF%B4%BF%CB%AE%BB%FA#bd

用緊, 出水超快, 唔使儲水缸
加埋DI, tds 0

作者: ada117    時間: 2014-4-23 23:01:01

師兄,這個睇落好吸引,果d濾芯,可以係香港配到?安裝容易嗎?要加減壓制?
作者: yukoogura    時間: 2014-4-24 09:23:11

ada117 發表於 2014-4-23 23:01
師兄,這個睇落好吸引,果d濾芯,可以係香港配到?安裝容易嗎?要加減壓制?

得呀,濾芯全世界都係用呢隻制式
基本上冇咩要裝
減壓制我冇加

作者: Lewis_Lo    時間: 2014-4-27 01:22:55

CHING,我都用緊呢部。出水幾快,係廢水比1:2.5高咗少少
作者: tangpp23    時間: 2014-6-1 22:39:42

作者: civiclau    時間: 2015-2-20 10:27:53

Lewis_Lo 發表於 2014-4-27 01:22
CHING,我都用緊呢部。出水幾快,係廢水比1:2.5高咗少少

廢水 我人話一般1:4 ,你1:2.5唔係重少左咩?
sor我新丁想買所以想問清楚點
作者: civiclau    時間: 2015-2-21 08:11:25

同埋部機是否要用電泵推動抽水呢?兩腳插?
作者: Lewis_Lo    時間: 2015-2-22 17:08:18

YES.
行雙泵.
自己換插頭,VERY EASY
作者: civiclau    時間: 2015-2-24 10:43:13

請問部機重嗎?運費多少?
作者: ewplayer    時間: 2015-2-25 17:59:51

我14吋缸仔, 剛在這間買了一套50G......等送貨中, 收到POST個開箱文
作者: chrislam101    時間: 2015-2-26 12:32:49

我用咁400g都係同佢買哈哈!
作者: owen    時間: 2015-7-11 18:16:31

好似好易駁, 最頭痕點駁水龍頭.
作者: raymondchan16    時間: 2016-7-13 08:59:21

師兄可唔可以講下點安裝呢?
作者: omore    時間: 2016-8-6 00:39:47

G數大代表咩?

歡迎光臨 海水領域 SeaFishZone (http://seafishzone.com/) Powered by Discuz! X2