海水領域 SeaFishZone

標題: 飛碟問題 [打印本頁]

作者: bbfish    時間: 2014-10-12 01:34:12     標題: 飛碟問題

飛碟一定要放沙面?
有時d沙飄起跌左o係面怕唔怕? 係咪要預多d空間比佢?
仲有咩其他心得?

作者: pat_shiu    時間: 2014-10-13 15:59:14

飛碟一定要放沙面? - no
有時d沙飄起跌左o係面怕唔怕? -  短時間就吾怕
係咪要預多d空間比佢? - 起碼要夠開啦!
仲有咩其他心得? - 放PVC喉在底升高小小, 個飛碟遑就吾會燒. (吾用pvc喉,用石仔都得, 不過喉方便)

作者: bbfish    時間: 2014-10-14 01:02:37

pat_shiu 發表於 2014-10-13 15:59
飛碟一定要放沙面? - no
有時d沙飄起跌左o係面怕唔怕? -  短時間就吾怕
係咪要預多d空間比佢? - 起碼要夠 ...

多謝師兄心得, 但點解唔升高會易燒?
同埋應該幾耐餵一次魚糧比佢食?
養得正常通常keep到幾耐架?
作者: pat_shiu    時間: 2014-10-14 04:27:14

bbfish 發表於 2014-10-14 01:02
多謝師兄心得, 但點解唔升高會易燒?
同埋應該幾耐餵一次魚糧比佢食?
養得正常通常keep到幾耐架?

飛碟個邊只要離開沙or石(開左都重要有空間)就好易養,keep好久都得。我沒用魚糧比飛碟,珊瑚糧就三幾日一次。

作者: bbfish    時間: 2014-10-14 09:38:37

pat_shiu 發表於 2014-10-14 04:27
飛碟個邊只要離開沙or石(開左都重要有空間)就好易養,keep好久都得。我沒用魚糧比飛碟,珊瑚糧就三幾日一 ...

飛碟好靚, 我見有師兄整個掛架專放飛碟, 知唔知邊度買到呀?
作者: pat_shiu    時間: 2014-10-14 10:45:31

bbfish 發表於 2014-10-14 09:38
飛碟好靚, 我見有師兄整個掛架專放飛碟, 知唔知邊度買到呀?

通常都係diy

作者: parker86    時間: 2014-10-17 17:18:25

橙飛碟 邊有白左 係咪有問題

歡迎光臨 海水領域 SeaFishZone (http://seafishzone.com/) Powered by Discuz! X2