海水領域 SeaFishZone

標題: 想做 rt 滴漏缸 [打印本頁]

作者: samsonco    時間: 2014-11-6 13:21:13     標題: 想做 rt 滴漏缸

請問如果做套缸, 櫃放水冷同沙缸, 最細既長度幾多先放得落水冷同沙缸呢?
作者: dicky826    時間: 2014-11-6 15:20:19

水冷都有大細 喎
作者: 我係wingk960    時間: 2014-11-6 15:21:44

會唔會講你有位做幾大.重好D呢.水冷闊我諗都有14吋.深度應該都有17.8呀.
48吋缸都要減成14吋.如此類推..
作者: samsonco    時間: 2014-11-6 15:59:57

想做個 30" 缸, 放 28a 水冷, 咁沙缸得16"會唔會太細呢?
作者: pat_shiu    時間: 2014-11-6 16:02:44

可以升起個水冷放
作者: samsonco    時間: 2014-11-6 16:26:48

pat_shiu 發表於 2014-11-6 16:02
可以升起個水冷放

我見4樓有個, 不過感覺好怪, 視覺冇咁水平
作者: pat_shiu    時間: 2014-11-6 16:27:15

圖片附件: 20141106_160945_resized.jpg (2014-11-6 16:26:31, 64.57 KB) / 下載次數 23
http://seafishzone.com/forum.php?mod=attachment&aid=NTQ5Nzh8MGY3ZmNiMjR8MTcxNjIzNzQwN3wwfDA%3D

作者: pat_shiu    時間: 2014-11-6 16:34:40

samsonco 發表於 2014-11-6 16:26
我見4樓有個, 不過感覺好怪, 視覺冇咁水平

做水平"百頁門", close左對門, 就沒問題.
作者: cth    時間: 2014-11-6 17:18:22

我覺得放水冷入櫃最大問題系散熱,就算用百頁門都有影嚮,散熱吾好水冷就吾冷,一系吾好加門,一系在櫃則加散熱扇,所以我現在開水冷時吾用櫃門,冬天吾用水冷先用番門。
作者: cth    時間: 2014-11-6 17:18:23

我覺得放水冷入櫃最大問題系散熱,就算用百頁門都有影嚮,散熱吾好水冷就吾冷,一系吾好加門,一系在櫃則加散熱扇,所以我現在開水冷時吾用櫃門,冬天吾用水冷先用番門。

歡迎光臨 海水領域 SeaFishZone (http://seafishzone.com/) Powered by Discuz! X2