海水領域 SeaFishZone

標題: 上水泵用快拆 [打印本頁]

作者: 777    時間: 2015-11-4 13:12:06     標題: 上水泵用快拆

如題,大家敢不敢上水泵用快拆

作者: arfaifai    時間: 2015-11-4 15:52:41

唔會用快拆,因為奶咀頭會好阻水, 我會用夭潤(活接)
作者: 777    時間: 2015-11-4 15:55:33

arfaifai 發表於 2015-11-4 15:52
唔會用快拆,因為奶咀頭會好阻水, 我會用夭潤(活接)

C兄活接靠得住嗎?在那𥚃可以買到,有什麼尺碼?

作者: arfaifai    時間: 2015-11-4 16:04:57

777 發表於 2015-11-4 15:55
C兄活接靠得住嗎?在那𥚃可以買到,有什麼尺碼?

當然無問題,好多師兄SET缸都會用,魚街生龍隔離五金鋪就有,呎吋係跟灰喉, 如: 3分/4分/6分/1寸/1寸2分....

http://www.seafishzone.com/forum.php?mod=viewthread&tid=45797&highlight=%A6%C7%B3%EF

作者: 777    時間: 2015-11-4 16:21:39

arfaifai 發表於 2015-11-4 16:04
當然無問題,好多師兄SET缸都會用,魚街生龍隔離五金鋪就有,呎吋係跟灰喉, 如: 3分/4分/6分/1寸/1寸2分. ...

作者: 1398killer    時間: 2015-11-4 20:20:47

用夭仁其實都系收窄條水喉直徑,
變相令水泵頂水,
不太建議用,
寧可用膠軟喉接兩邊仲好過!
作者: 777    時間: 2015-11-4 20:55:10

1398killer 發表於 2015-11-4 20:20
用夭仁其實都系收窄條水喉直徑,
變相令水泵頂水,
不太建議用,

之前係個討論區見到個師兄,用pj16000泵,全缸駁快插,有無咁靚插,所以我都想水冷用快插,貪清潔可以用長喉直駁水龍頭插來插去清洗,吾洗下下折喉碼!

歡迎光臨 海水領域 SeaFishZone (http://seafishzone.com/) Powered by Discuz! X2