海水領域 SeaFishZone

標題: 新年大執缸 [打印本頁]

作者: child    時間: 2016-1-3 01:02:35     標題: 新年大執缸

新年大執位,任揀任配搭:
~單買一件照價     送D區紐扣一款
~買2件照價9折     送D區紐扣一款
~買3件照價75折   送D區紐扣2款

A區,全部$450一件
A1.ORA Red Planet. (圖為母體,約半吋frag)

A2.惡魔糖果 (圖為母體,約半吋frag)

A3.熒光綠 日本聖誕樹 (吋半至兩吋,led和T5白燈相)

A4.紫色 日本聖誕樹 (吋半至兩吋)

A5. 綠花紅底瓦片(約半吋frag)

B區,全部$250一件
B1.南海角 (半吋至一寸size)

B2. Jack O'Lantern 片腦 (圖為母體相,約半吋frag)

B3.紅海珊 (圖為母體相,約半吋frag)

B4. setosa (frag仔每件半吋)

B5. ORA雀巢 (frag仔每件半吋,約圖中一半size)

B6. 粉紅花瓦片 (frag仔半吋至一寸,圖中一半size)

B7.  Shooting star 瓦片 (frag仔每件半吋size)

B8. 紅底綠花石瓦 (frag仔約半吋,led和T5相)

B9. Aussie Icefire (圖為母體相,frag半吋至1吋)

B10. 橙頭紅鱗 (圖為母體相,frag半吋至1吋)

B11. Starbrust 瓦片(圖為母體相,半吋frag)

C區,全部$150一件
C1. 綠叉+印尼士多啤梨(圖為母體,約兩寸frag)

C2.斐濟紅雀巢 (圖為母體,約1.5吋frag)

C3.綠頭雙色雀巢 (圖為母體,半吋至一寸frag)

C4.粉頭雙色雀巢(圖為母體,一寸frag)

D區,贈品

作者: Lewis_Lo    時間: 2016-1-3 01:32:01

用封利士交換oK嗎?
作者: Nevillecyk    時間: 2016-1-3 01:52:16

請收PM
作者: codylai    時間: 2016-1-3 01:54:39

師兄收 pm
作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-3 09:10:15

Ching 有無實物相呀!
作者: @wahwah@    時間: 2016-1-3 09:44:43

C兄,有無得上門睇上門揀
作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-3 09:51:24

@wahwah@ 發表於 2016-1-3 09:44
C兄,有無得上門睇上門揀

Ching好題議,上門揀會穩陣好多喎

作者: 日東之子    時間: 2016-1-3 10:01:06

93333244wathapp
作者: 畢畢    時間: 2016-1-3 16:22:06

咸濕佬 發表於 2016-1-3 09:51
Ching好題議,上門揀會穩陣好多喎

師兄交足戲

作者: 畢畢    時間: 2016-1-3 16:22:52

一出post老友幫頂
作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-3 16:41:25

畢畢 發表於 2016-1-3 16:22
一出post老友幫頂

頂咩呢!點解唔出實物相而用其他相,有實相俾人睇先知我要件野係點,咁我都係想睇件貨品相啫

作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-3 16:45:57

畢畢 發表於 2016-1-3 16:22
師兄交足戲

Ching請問你係咪貨主,我只求實物相睇又關你事?

作者: child    時間: 2016-1-3 18:03:43

多謝各位師兄支持。
全部實物相,每個有意買既魚友,我都會獨立影frag仔
作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-3 20:19:35

child 發表於 2016-1-3 18:03
多謝各位師兄支持。
全部實物相,每個有意買既魚友,我都會獨立影frag仔

Ching你D相係百份百來自你個缸?另外我想問如係我想要邊件你先frag定你依家已經frag咗?你點解唔影你已frag唧實相?好多ching都應該有呢個問題,應該都有ching同某ching咁買而中伏,貨不對辦或狀態唔好等……

作者: Lewis_Lo    時間: 2016-1-3 20:58:33

為何要分身嚟問問題
作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-3 21:08:39

Lewis_Lo 發表於 2016-1-3 20:58
為何要分身嚟問問題

分身??

作者: 畢畢    時間: 2016-1-3 21:50:40

咸濕佬 發表於 2016-1-3 16:41
頂咩呢!點解唔出實物相而用其他相,有實相俾人睇先知我要件野係點,咁我都係想睇件貨品相啫

我係講你上面位師兄交足戲提你小心中伏

作者: 畢畢    時間: 2016-1-3 21:51:48

為何要分身嚟問問題

夠朋友死頂

作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-3 22:25:16

為何要分身嚟問問題

問問題又關分身事?想買野當然要問清楚睇清楚,難道咩都唔問買件野返嚟,真金白銀買野更要問清楚,你可以話我死窮身鬼百幾2百蚊野問咁多,咪鬼買,但我都係想得個知字啫,

作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-3 22:28:53

畢畢 發表於 2016-1-3 21:50
我係講你上面位師兄交足戲提你小心中伏

多謝ching提點,我呢個窮鬼係多野問,都係唔想買錯野

作者: 畢畢    時間: 2016-1-3 22:38:29

咸濕佬 發表於 2016-1-3 22:28
多謝ching提點,我呢個窮鬼係多野問,都係唔想買錯野

http://www.seafishzone.com/forum ... p;extra=&page=2捐左去邊

作者: Lewis_Lo    時間: 2016-1-3 23:40:29

樓主叫我唔好理D分身打手,話由得佢地啦!

其實,邊D A/C係分身,心照啦!小學雞珊瑚友

回埋呢次唔回啦!

最憎d人,只敢用分身,係咁亂咁講野。
敢做唔敢認,不知所謂。

小弟多年來,由魚佬網到現在香港各大魚網都用呢個名,從未驚過。

分身友,食蕉啦!

作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-4 00:17:01

Lewis_Lo 發表於 2016-1-3 23:40

咁我好多謝你回我呢個小學雞,做人想問個清楚都俾人話,咁樓主都話唔回應,你回我係咪多舊魚
作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-4 00:23:05

重有係你會驚咩先?由頭到尾都無話D咩

作者: FREEMAN417    時間: 2016-1-4 00:27:22

我幫版主入過嘢!
貨對版!
作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-4 00:46:13

FREEMAN417 發表於 2016-1-4 00:27
我幫版主入過嘢!
貨對版!

一路我無話佢對唔對辦,只係想樓主俾D已frag好的相俾人揀啫
作者: ttony    時間: 2016-1-4 00:49:26

我幫佢買左件,同相又一樣喎
作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-4 00:50:36

重有我真係小學雞嚟架,我得小學程度,無你咁專業……

作者: ttony    時間: 2016-1-4 00:52:39

呢啲野同讀書程度無分別架喎
作者: child    時間: 2016-1-4 00:59:30

多謝各位師兄支持。frag仔當面,貨一定同种,每件frag我都有逐個師兄,逐件frag影。收到後,有任何唔滿意,我包退換。
我原本唔打算同各位議論。但有師兄質疑我誠意,我幾無奈。上次捐款,我無需要向無買野的師兄交代。我只是希望各位可以多關心貧窮問題。上次有3位師兄買,有2位系交由我代為捐款。

作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-4 01:08:31

ttony 發表於 2016-1-4 00:52
呢啲野同讀書程度無分別架喎

無話有無分別,只係在你點諗,簡單講一句幼稚都得

作者: Fatty    時間: 2016-1-4 01:09:25

child 發表於 2016-1-4 00:59
多謝各位師兄支持。frag仔當面,貨一定同种,每件frag我都有逐個師兄,逐件frag影。收到後,有任何唔滿意, ...

ching 你可能真係聖誕老人再世

作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-4 01:13:28

多謝各位師兄支持。frag仔當面,貨一定同种,每件frag我都有逐個師兄,逐件frag影。收到後,有任何唔滿意, ...

Ching你捐唔捐錢無人理你,人地買野只在乎你的貨品,你只出所為母體相人地點知你有幾多件,重有無得買或其實係人地要你先frag?

作者: mymy777    時間: 2016-1-4 01:17:18

咸濕佬 發表於 2016-1-4 00:46
一路我無話佢對唔對辦,只係想樓主俾D已frag好的相俾人揀啫

噤你又話有人中伏?又話狀態吾好?即係你口欠水?其實你話冇得揀冇比相果件你米得囉,冼乜又用分身又借其他魚.友過穚姐
作者: mymy777    時間: 2016-1-4 01:18:40

捐錢都吾係回你,咪多舊魚.啦
作者: mymy777    時間: 2016-1-4 01:21:25

'果D的小人,自己都冇捐過錢,更係覺得人唔會捐啦
作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-4 01:27:40

mymy777 發表於 2016-1-4 01:17
噤你又話有人中伏?又話狀態吾好?即係你口欠水?其實你話冇得揀冇比相果件你米得囉,冼乜又用分身又借其 ...

呢D係我經歷,只係响度問下啫,唔駛咁大反應呀!俾得錢買野更係要清楚

作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-4 01:28:44

mymy777 發表於 2016-1-4 01:18
捐錢都吾係回你,咪多舊魚.啦

見人多舊魚我咪多舊一份囉!你都係?

作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-4 01:31:45

其實由頭到尾我只係講出我要求,有咩咁介意
作者: mymy777    時間: 2016-1-4 01:35:05

咸濕佬 發表於 2016-1-4 00:46

噤你咪俾個PosT人睇,問下佢裡面邊個最大反應,仲撑
作者: mymy777    時間: 2016-1-4 01:36:50

介意乜?你問你想知,我問想我知
作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-4 01:41:19

mymy777 發表於 2016-1-4 01:36

無呀!有多個多舊魚插嘴,問非所答

作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-4 01:43:12

mymy777 發表於 2016-1-4 01:36

人地樓主唔出聲咪算,我响度問野咁都有人代答?

作者: BlueIce    時間: 2016-1-4 01:45:55

我係自己捐錢果個,一開始我問左樓住可唔可以自己捐,同埋可唔可捐去其他機構,樓住話可以,之後我都係𢵧左樓住講果間宣明會,因為比較方便,7仔都捐得,之後就影左張7仔單俾樓住,所以我可以證明樓住無私吞善款。另外因為我𢵧果件珊瑚己經俾另一位師兄要左,所以樓住另外影左同款的幾件Frag 仔俾我𢵧,其實我都係諗住支持下做善事,所以我叫樓住幫我𢵧件佢覺得最好嘅就可以了!至於銀碼唔係齊頭,其實係諗住攞個好易頭,順便祝福下樓住同自己姐!而我原本同樓住係唔認識的,今次係第一次交易!以上全部事實,有whatsapp 對話記錄為證!

作者: fishfishfish    時間: 2016-1-4 08:38:30

我反而覺得樓主做法幾好w o,有人要先frag出嚟再私下傳相過目。
作者: @wahwah@    時間: 2016-1-4 09:21:33

其實出post冇實物相有咩所謂,我相信樓主收到Pm後frag完都會私下傳相给買家過目,呢D我又唔覺有幾大問題,反而最重要嘅係有問題發生咗嘅時候,樓主係有跟進。
作者: Hay0111    時間: 2016-1-4 10:39:05

幫過ching買野,同實物一樣,粒日本寶石仲比想像中大
作者: aahhcckk    時間: 2016-1-4 11:20:12

其實唔系個個人個缸都咁多位可以frag定晒d野放系缸度,影左母體實物,有人要先frag再影相比買家,咁做無問題呀,買賣雙方共識咪得,唔系買嘅就無謂諸多意見
作者: Dory    時間: 2016-1-4 15:30:02

我都幫 c hing 買過, 冇乜問題.  捐款收據佢都有比相我.
作者: mymy777    時間: 2016-1-4 20:27:25

皮已收
作者: jaykwan    時間: 2016-1-4 21:23:03

請收pm
作者: child    時間: 2016-1-5 14:03:49

已全售出。多謝各位師兄
作者: spkwok    時間: 2016-1-5 15:05:24

請收pm
作者: firesky2    時間: 2016-1-5 16:32:07

同師兄買過野,無問题

有D人假問野,真小人...
作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-5 21:16:56

mymy777 發表於 2016-1-4 20:27
皮已收

皮無收……要揾食,唔似ching咁得閑

作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-5 21:18:11

firesky2 發表於 2016-1-5 16:32
同師兄買過野,無問题

有D人假問野,真小人...

問都有罪?作為消費者有問題就要問架啦!

作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-5 21:19:22

咸濕佬 發表於 2016-1-5 21:18
問都有罪?作為消費者有問題就要問架啦!

就算去鋪頭買野問過唔岩都可以唔買

作者: 咸濕佬    時間: 2016-1-5 21:28:34

我只係覺得我睇見好多ching都post已frag的相賣,咁岩樓主最近出post的相為原物,但睇返又好似邊樹見過,先多口問,可能我多口而俾其他ching不滿而發言,真夠朋友
作者: mymy777    時間: 2016-1-5 23:44:04

皮吾係、話你,話口的心地吾好哟小人姐
作者: mymy777    時間: 2016-1-5 23:51:06

其實你口口聲聲話有師兄可能中伏但又冇言正據,都可以話係屈人,往你仲講乜要咩實際果件相,搞禁多野,依家好大生意,俾心機搵食0拉你
作者: Lewis_Lo    時間: 2016-1-6 13:07:02

我反而覺得樓主賣D嘢真係好有問題!
講真!
作者: mymy777    時間: 2016-1-6 13:26:01

Lewis_Lo 發表於 2016-1-6 13:07
我反而覺得樓主賣D嘢真係好有問題!
講真!

請分享

作者: Lewis_Lo    時間: 2016-1-6 13:54:30

mymy777 發表於 2016-1-6 13:26
請分享

呢個CHING D 珊瑚我買過幾次架啦!

佢賣D珊瑚SIZE 同佢POST所講的SIZE唔同架.

次次都係大過POST所講SIZE, 一D都唔老實.

唔係個個都鍾意大件D架嗎.

重有次買石瓦FRAG, 佢間硬送幾粒扣比我.

所以我覺得樓主賣嘢, 真係好有問題.

邊有人咁賣嘢架.

作者: jimjimjim    時間: 2016-1-6 14:26:23

你講得啱 樓主好有問題
我買過幾次 只送多2件瓦 扣一粒都無
大細超 有問題
作者: mymy777    時間: 2016-1-6 14:50:50

Lewis_Lo 發表於 2016-1-6 13:54
呢個CHING D 珊瑚我買過幾次架啦!

佢賣D珊瑚SIZE 同佢POST所講的SIZE唔同架.

哦⋯但而加0的人話品種無問題,狀態無問題,顏色無問題,大小都無問題呀,不過賣果件吾係相果件呀,好有理據架,不過佢又屈人話地可能有師兄因為禁樣中伏喎,禁樣我又覺得可能有師兄本來想買但見佢禁講,以為樓主0的野有問題而吾買囉,算吾算誤導?0的人本身就講埋0的冇証據又與事實不相付既說話,好不付負責囉

作者: Lewis_Lo    時間: 2016-1-6 15:34:30

mymy777 發表於 2016-1-6 14:50
哦⋯但而加0的人話品種無問題,狀態無問題,顏色無問題,大小都無問題呀,不過賣果件吾係相果件呀, ...

哦, 果D廢人, 不知所謂, 不值得我用時間理佢.

歡迎光臨 海水領域 SeaFishZone (http://seafishzone.com/) Powered by Discuz! X2