海水領域 SeaFishZone

標題: 選擇金刀 [打印本頁]

作者: cken    時間: 2016-7-29 23:30:35     標題: 選擇金刀

澳州,東非,西非,分別在哪𥚃,哪區域較珍貴
作者: calvinfff    時間: 2016-7-30 00:17:05

以下內容實屬個人意見,  如有雷同實屬巧合  

澳洲 ~背部呈金色比較多,  尾鰭也是全金黃色, 背劍大多數比較短,  價錢算是最貴

東非 ~ 背部呈金色部位比澳洲少, 尾鰭大多帶黑色

西非 ~  跟東非相似但比較淺黃色,  價錢亦比較平

作者: Galaxy    時間: 2016-7-30 04:45:01

澳洲>東非》南非
作者: Kentam    時間: 2016-7-30 07:37:34

一定係澳洲行先
作者: lo.wai1234    時間: 2016-7-30 09:31:05

阿魯阿圖呢

作者: cken    時間: 2016-7-30 17:29:34

唉,入左東非,長鰭,有小小後悔,重要未開口!!
作者: cken    時間: 2016-7-30 18:02:46

calvinfff 發表於 2016-7-30 00:17
以下內容實屬個人意見,  如有雷同實屬巧合  

澳洲 ~背部呈金色比較多,  尾鰭也是全金黃色, 背劍大多 ...

原本之前想入師兄條金刀,但魚鰭花左,入吾人倒,我繼續等,因呢條應攪吾掂

作者: calvinfff    時間: 2016-7-30 19:30:43

cken 發表於 2016-7-30 18:02
原本之前想入師兄條金刀,但魚鰭花左,入吾人倒,我繼續等,因呢條應攪吾掂

其實我條東刀差唔多好返了  

你可以間中去新美人魚度睇下,  佢係寸少少,  不過就有靚澳洲金刀 & 靚價

作者: cken    時間: 2016-7-30 20:13:08

calvinfff 發表於 2016-7-30 19:30
其實我條東刀差唔多好返了  

你可以間中去新美人魚度睇下,  佢係寸少少,  不過就有靚澳洲金 ...

師兄.係咪喺魚街,定係喺砵蘭街果面,因我未去過
作者: calvinfff    時間: 2016-7-30 20:48:34

cken 發表於 2016-7-30 20:13
師兄.係咪喺魚街,定係喺砵蘭街果面,因我未去過

魚街, 太興對面, 上一樓

歡迎光臨 海水領域 SeaFishZone (http://seafishzone.com/) Powered by Discuz! X2