海水領域 SeaFishZone

樓主: heary
打印 上一主題 下一主題

皮革問題 [複製鏈接]

論壇元老

大大狼狗

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

vsvs 發表於 2012-9-4 12:17
見到即係開刀
仲有我有理冇理每日落碘(200L水1ML),咁耐所有皮都冇事,係多啲草生啫

開刀即一達達果D切左佢?

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

DIP唔到咪成邊切咗佢,好快又生返啫
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

成邊切咗佢好D, 切小小如果停唔到,反而最後切得重多......我個皮就係切到好樣衰才停到, 不過好快又生返.

唔好意思借位順手問D皮革問題
IMG_20120905_221925.jpg 算唔算爛腳?
仲正常開, 但久唔久榭哂
上面仲有D蟲仔走來走去 個D乜蟲黎架?
要唔要切?如切打橫切腳再上過石?

論壇元老

大大狼狗

vsvs 發表於 2012-9-4 14:31
DIP唔到咪成邊切咗佢,好快又生返啫

而經成個面都係

論壇元老

大大狼狗

pat_shiu 發表於 2012-9-5 13:24
成邊切咗佢好D, 切小小如果停唔到,反而最後切得重多......我個皮就係切到好樣衰才停到, 不過好快又生 ...

成個頭切左,原來個頭裡面好似爛晒咁,一點點黑晒,可能成粒報消

論壇元老

大大狼狗

奇就奇在買時好靚仔
落缸兩日就咁
都唔知我個缸有事定粒野本身有事

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

heary 發表於 2012-9-6 00:40
奇就奇在買時好靚仔
落缸兩日就咁
都唔知我個缸有事定粒野本身有事

有時轉環境D皮都會有事,唔一定係缸水唔好.
我個皮在缸中1年多無事重快高長大, 就係見太大幫它搬位....搬左幾次就出事....切左一大半之後又好返了

pukaka 發表於 2012-9-5 22:47
算唔算爛腳?

1. cannot see D蟲仔 fm photo?

2. 我覺得唔算爛腳.

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

heary 發表於 2012-9-6 00:38
成個頭切左,原來個頭裡面好似爛晒咁,一點點黑晒,可能成粒報消

我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

pat_shiu 發表於 2012-9-6 12:52

2. 我覺得唔算爛腳.

番屋企再影清d 先

thx

pukaka 發表於 2012-9-5 22:47
算唔算爛腳?

我d皮革都係咁..

次次都係攪完個流就會咁樣, 過1-2日就會無事..

可能唔適應掛..

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

皮革有垃圾痴到肉吹唔走,就有機會爛肉。
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

今日又正常開番, 可能之前手多攪過佢,又轉左位攪到佢榭

pat_shiu 發表於 2012-9-6 12:52

2. 我覺得唔算爛腳.

紅圈是蟲

pukaka 發表於 2012-9-6 22:55
紅圈是蟲

sorry, I dont know whether its good or bad 蟲. .....