請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 2271|回復: 19

[出讓] 減價決心離場 24寸缸+魚全走 [複製鏈接]

發表於 7 天前 |顯示全部樓層
24"x24"x20" 滴流缸 有帽, 連櫃總高150cm

器材
Omega Vertex 150
Arctica 150 水冷
Zetlght 6500
Coral 9w UV
Aqua Engine 上水pump
Maxspect Gyre 做流
10-15l MA + Sera 環

2寸檸枇, 3寸日本仙, 3寸金丁,3.5寸賊仔, 1.5寸鬼王, 2.5寸閃電火公, 2寸芒果仙, 2.5寸火燄仙, 2.5寸金蝶, 2.5寸金毛巾,3寸藍吊

$16000 全走不散賣 , 留whatsapp 睇 video , 黃埔地區, 自約金福搬缸

16000話要又唔應機,係咪有心賣架?
樣衰唔係罪黎架

嘥氣。
一個會全要佢d魚既人,點會無缸,全要架生同缸既人,又點會玩哂呢d魚。

一個設計上咁特別既魚缸,又會有幾多個特別既魚友識得欣賞..
珊瑚缸既設計,FOT既養法 , 魚櫃仲好笑,無啦啦CUT個角用黎放電拖板, 阻住個沙缸,上水泵應該在右邊直上主缸,攪到又要焗住去左邊曲喉上,得個180L水唔駛用咁大碌化氮,根本無位放生物環,頭倉化氮器底部,全部係死水位, 養到幾條細仙算OK 啦
P.S. 我真係想問一問,是那一間鋪頭造??? 希望設計上係樓主本身既IDEA就好了, 因為無得賴人

各位Ching 我都知以上問題,所以其實個缸同器材差不多半賣半送,因為我寫明不散賣但有好多ching 問分開賣,所以可能有d覆漏左 sorry

個設計雖然唔係我idea,但佢係比過我確認,所以絶對唔可以怪人

發表於 6 天前 |顯示全部樓層
吾好意思 路過多口一問 !
你d魚咁靚 如果一炮過買 運輸都難保魚吾死 除非佢地連水同缸都一齊搬!

choyho2003 發表於 2018-4-17 00:23
吾好意思 路過多口一問 !
你d魚咁靚 如果一炮過買 運輸都難保魚吾死 除非佢地連水同缸都一齊搬!

呢個問題稍為有小小養魚年資都諗到啦,所以分開搬係好正常,但人哋唔係咁諗呢,硬係要一次過搬。

夾硬黎..只會造成死傷,樓主根本為了方便自己同埋錢,魚死唔死對佢黎講唔太重要。愛惜生物既人,根本唔會咁樣做, 結果只會因快得慢....坐艇

老老實實賣魚,我相信大把魚友捧場。至於套怪雞硬件,平平地就可能賣到kee

這個魚缸,設備,生口邊樹問題大,最大的問題是不夠平, 夠平留言包保 "pm,pm,call me call me, 我要我要"

wpk 發表於 2018-4-17 16:37
老老實實賣魚,我相信大把魚友捧場。至於套怪雞硬件,平平地就可能賣到kee

套缸又唔算係怪雞,如果養珊瑚係一流架,因為沙缸唔駛放生物環。

如果肯散賣,排賊仔、金毛巾,Btw,其實我都pm過好幾次,只係無收過回覆啫

哎,我估樓主都係比人水,心灰意冷先咁決心賣啫。

發表於 4 天前 |顯示全部樓層
好平淨魚也差不多回本了

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

發表於 4 天前 |顯示全部樓層
家陣就係二手佬發揮作用的時候
魚缸及器材:18吋滴漏魚缸(約130L)、3吋厚沙底、15L生物環、BM NAC5.5化氮、AI52HD燈
魚:4吋夏威夷賊仙、4.5吋雞心吊、3吋法仙、1.5吋聖圈B、2吋皇帝蝶、1.5吋深水寶石、3.5吋金蝶、野生黑背心

發表於 3 天前 |顯示全部樓層
已售出,謝謝各位,請不用再pm 我

arfaifai 發表於 2018-4-17 13:06
夾硬黎..只會造成死傷,樓主根本為了方便自己同埋錢,魚死唔死對佢黎講唔太重要。愛惜生物既人,根本唔會咁 ...

如果我係為錢就分開賣啦,拆散賣肯定收得唔止呢個價啦

calvinfff 發表於 2018-4-19 17:56
家陣就係二手佬發揮作用的時候

魚死魚還在

發表於 3 天前 來自手機 |顯示全部樓層
樓主養耳的確有心機,上次見D耳依家賣仲健在。
西星班, 老虎班, 火點, 黃腳立, 深水泥孟.