海水領域 SeaFishZone

查看: 11679|回復: 36
打印 上一主題 下一主題

入條西澳洲仙 [複製鏈接]

最佳新人

樓主
趁熱鬧, 入番條西澳洲仙, 見到普通澳洲仙2吋幾都賣620, 感覺買條西澳較抵不過未開口, 而且幾細膽

另外忍唔住入埋條夏威夷黃仙, 個人覺得靚過檸批, 不過平時多見賓賓無買

72''x18''x26'' FOT缸
夢想終於成真

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

沙發
咁,西澳又幾$呀?
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

論壇元老

魚死魚還在

最佳新人 活躍會員 論壇元老

板凳
C兄你果條幾大??
我條5寸有多

最佳新人

地板
maluslau 發表於 2012-9-12 01:09
C兄你果條幾大??
我條5寸有多

我條得4'', 特登買條細啲, 同條太后相差大啲, 追嘅機會細啲
夢想終於成真

最佳新人

ybkwok 發表於 2012-9-12 00:46
咁,西澳又幾$呀?

4'' $750
夢想終於成真

論壇元老

King sir貨?

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

應該係日旺貨。

最佳新人

Galaxy 發表於 2012-9-12 02:29
應該係日旺貨。

係King sir貨而家好少係日旺買魚喇
夢想終於成真

論壇元老

開始有D食慾,2天內應開口食收
FOT 230L水滴漏,15日內換水1次後加海水素,有UV,每日1餐,假期2餐,每星期浸氨基酸,現有藍吊,黃吊,雞心,黑雪印,畢卡索,西澳藍面,西澳洲仙,法仙,天皇仙,軍佬,金刀,聖帝,加洲寶石,湯臣,東非紫月,西澳斑點木盒

我七月中打風嗰日上 King Sir 度,諗住八吓啲西澳仙啫,點知比我見到條心儀嘅 ,King Sir 試喂比我睇,佢搶粒糧食到 ba ba 聲 ,冇藉口唔買啦,於是立即蒙頭、入袋 老笠咗佢返屋企。

最佳新人

boar36 發表於 2012-9-12 12:00
我七月中打風嗰日上 King Sir 度,諗住八吓啲西澳仙啫,點知比我見到條心儀&#2202 ...

我呢條都見佢食粒, 又夠深色, 點忍呢
夢想終於成真

論壇元老

慾望無限…但資源$勁有限! T_T

最佳新人 活躍會員

samkeikei 發表於 2012-9-12 12:07
我呢條都見佢食粒, 又夠深色, 點忍呢

"試餵...開口食粒"哩招真係沒法擋, 攞定銀包出o黎都得喇
我是買魚狂…也是死魚皇

最佳新人

HTM 發表於 2012-9-12 12:17
"試餵...開口食粒"哩招真係沒法擋, 攞定銀包出o黎都得喇

無錯攞錢出嚟啦
夢想終於成真

論壇元老

好令呀, 但係好大條呀~

最佳新人

我是浩 發表於 2012-9-12 12:42
好令呀, 但係好大條呀~

4''咋, 唔算大喇
夢想終於成真

論壇元老

samkeikei 發表於 2012-9-12 12:57
4''咋, 唔算大喇

哈哈哈~
我個魚缸細丫嘛

最佳新人

我是浩 發表於 2012-9-12 13:55
哈哈哈~
我個魚缸細丫嘛

換缸咪得囉
夢想終於成真

版主

繁殖學研究生

最佳新人 活躍會員 熱心會員 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

個個都入西澳, 搞到我心癢癢想入番條......

等我條黃尾灰安全落缸先再諗諗佢....
法仙, 太后, 黃尾灰, 阿拉伯, 藍圈(登基ing), 藍仙,一幢, 耳班,金毛巾,火焰, 半月, 藍吊, 金眼吊, 背心小丑2, 公子小丑2, 金背狐, 醫生, 燈尾魔, 青魔, 黃尾藍魔