海水領域 SeaFishZone

查看: 6388|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

點先可以忍到唔買魚,唔行魚街 [複製鏈接]

論壇元老

樓主
個缸養定左之後,一直想買既魚都已經買到又養到,
所以愈買愈多,而家一個少少24寸缸已經有2X條魚,
因為中左好深既小丑毒,其中有9條係公子小丑,一見到靚又幾好態就會忍唔住買...

想問各位師兄養魚多年,有咩方法可以令自己無咁心思思走出魚街,
就算出到魚街,又可以忍到手唔買魚呢?

請各位師兄指點迷津,而家真係好有中毒FEEL,啲賭仔就忍唔到手過大海,我就放工忍唔住死去魚街...

論壇元老

沙發
ninoxmarco 發表於 2012-9-16 23:54
我又冇咩野WO, 可能我仲係學生啦, EVEN有錢都想留黎出街OR儲錢去旅行
咁當然啦, 一個月都會買番1~2條魚既{ ...

聽到你既意見,我擔心中毒情況仲會加深...

論壇元老

板凳
ice28720 發表於 2012-9-17 00:00
學我咁轉玩珊瑚咪會買少D魚囉

但係咪就會轉中珊瑚毒...?

論壇元老

地板
G-force 發表於 2012-9-17 14:31
你去一次一個長假期,張心情放去第二度就唔會成日買魚架啦。

呢個方法好似咁好喎,咁師兄平時買完魚,通常會寄情係咩地方?

想參考下。

論壇元老

silversilver108 發表於 2012-9-17 14:26
真係戒唔到我次次都同自講最後一條最後一條

絕對認同...