請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 5845|回復: 6

奶咀葵咩事? [複製鏈接]

自從佢有一次走位唔小心比個濾水吸住左之後,爛咗少少鬚
之後就開始變到咁,d鬚短左,而且好多鬚個頂都有少少爛/萎縮(傷口位有少少肚腸)
亦變唔番之前咁大隻,之後換過幾次水情況都係咁..

有冇魚友遇過呢d情況可以幫下我,謝謝!!!

開頭仲好靚

開頭仲好靚

現在

現在

現在

現在

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

傷過尼……畀時間康復

pca 發表於 2018-5-11 18:54
傷過尼……畀時間康復

ok,明白

其實賣葵嗰間鋪頭成日都叫我買支營養液俾隻葵,但我刨個好多篇文都冇見過有人養奶嘴葵會落營養液,但隻葵咁嘅狀態應唔應該買?

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

air 發表於 2018-5-11 19:43
ok,明白

其實賣葵嗰間鋪頭成日都叫我買支營養液俾隻葵,但我刨個好多篇文都冇見過有人養奶嘴葵會 ...

夠光同適當水流就OK……一星期餵一次就得。

pca 發表於 2018-5-11 20:09
夠光同適當水流就OK……一星期餵一次就得。

明白,thx師兄!!!

16/6近況更新

隻葵狀態比之前好左少少,但仍然唔肯食野,而且d鬚仲係長唔番