請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 4570|回復: 10

maxspect 维修請教 [複製鏈接]

請教有冇Ching 知咩事!篮燈只能開小小,白燈正常。燈珠冇焼只係藍燈閃下閃下得1-2%光。thks.

你貼錯區,呢倒只係比商店用戶貼

kwan88a 發表於 2018-5-13 16:55
你貼錯區,呢倒只係比商店用戶貼

Sorry.   maxspect  二年就壞整又貴嘆!

C兄有人換原廠新好快又燒、更有些導致火警、經言論壓力下maxspect官網終於承認r420設計上錯誤、出現過熱導致組件容易燒 壽命短、提出補救科案、加錢升級、寄三組燈同缐圈比你自己diy、價錢800元起看w數而定,寄出日一年補養、大致係咁上下。

777 發表於 2018-5-15 22:02
C兄有人換原廠新好快又燒、更有些導致火警、經言論壓力下maxspect官網終於承認r420設計上錯誤、出現過熱導致 ...

Ching 係邊度睇到?可唔可以比個link?唔該

你好,你試下搜尋。 广州迈光r420r升級科案

777 發表於 2018-5-21 16:15
你好,你試下搜尋。 广州迈光r420r升級科案

唔該Ching 問下香港代理先

777 發表於 2018-5-15 22:02
C兄有人換原廠新好快又燒、更有些導致火警、經言論壓力下maxspect官網終於承認r420設計上錯誤、出現過熱導致 ...

thks.  已揾代理换led.   是led 老化。

93785048 香港維修電話
太子金都中心12樓C

我用左唔夠3年就壞.藍燈組暗左,佢話過熱燈珠銅線接觸不良!!
又話老化呃鬼咩.3年唔夠就老化.早D講呀!又話LED有50000小時壽命!
換就全組換.冇得一粒粒換!
1組700換3組1200當升級優惠!
用幾千蚊買大牌子.諗住質素好D.宜家心大心細.換好唔換好!

1200蚊又買唔到新!

貓大人 發表於 2018-5-23 09:25
93785048 香港維修電話
太子金都中心12樓C

好似話罪魁禍首是2個缐圈果組野、我本人果支塊膠熱到變形、國內有些C兄直頭火燭。如果不換果組、只換3組燈一樣好快打柴。

我個Maxspect用左2年好彩無事, 穩陣D乘機換缐圈, 再由120W upgrade 去130W + 120度擴散鏡。點知先發覺自己係180W 唔係120W