海水領域 SeaFishZone

查看: 6735|回復: 23
打印 上一主題 下一主題

小丑咩事? [複製鏈接]

論壇元老

樓主
點解條小丑越養越黑?黑到有小小問題
小丑
剛買的時還好橙!今日我媽話條魚越來越黑,我先發現真係有小小離譜
同場加影,養了剛2月的其輪
養極都死的青魔
無草草皮

論壇元老

永久發鹽

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

沙發
我養果條都係咁

論壇元老

板凳
養定左就會變成咁

論壇元老

~~心無罣礙~~

最佳新人 活躍會員 論壇元老

地板
黑黑地都幾靚
一個人的快樂...
不是因為他擁有得多,而是因為他計較得少~

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

我最大個條都係咁,但第二大個條就無黑喎,唔知各位C兄係味咁呢

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

珊瑚缸養係會深色D
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

管理員

海水領域灌水之王

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

曬黑左
我真係傻架

版主

繁殖學研究生

最佳新人 活躍會員 熱心會員 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

公子變淡色係佢要話比你聽....佢要變媽媽了
一群公子裡面,最大果條而且變好媽媽係淡色,
笫2大而且被認定的爸爸係鮮橙色(近火紅色)

論壇元老

司空火兒 發表於 2012-9-20 14:01
公子變淡色係佢要話比你聽....佢要變媽媽了
一群公子裡面,最大果條而且變好媽媽係淡色,
笫2大而且被認定 ...

又上了一堂

論壇元老

咁即係配對左既公子,一定有一條深色,一條鮮色?

最佳新人 活躍會員 論壇元老

一個星期唔買魚我真係唔得

Ching你條麒麟比乜食佢食?
36x24x32吋 (海迪维

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

學到野了!

論壇元老

ws2811 發表於 2012-9-20 19:44
Ching你條麒麟比乜食佢食?

無特別比甚麼,其輪在RT好養D

版主

繁殖學研究生

最佳新人 活躍會員 熱心會員 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

tonitse0428 發表於 2012-9-20 18:02
咁即係配對左既公子,一定有一條深色,一條鮮色?

我唔係用深色同鮮色黎分,
係用淡啡色同火紅色

管理員

我係新手

司空火兒 發表於 2012-9-20 21:18
我唔係用深色同鮮色黎分,
係用淡啡色同火紅色

我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

做咩我條公子養左咁多年.冇一個可以同佢做夾到架..
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

版主

繁殖學研究生

我係wingk960 發表於 2012-9-20 21:23

佢眼角高

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

司空火兒 發表於 2012-9-20 21:36
佢眼角高

佢條條都打架.傻傻地既.同size又打.細佢個碼又打.係唔係都打.俾佢打走左4,5條嘞.但我又唔捨得放左佢.
攪到佢咁多年都係獨守空房.依家俾條背心佢.又係大家面阻阻.都唔知佢想點.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

論壇元老

我係wingk960 發表於 2012-9-20 21:23

師兄試下一次過放幾條差唔多,或者大少少既落去應該okay : P