海水領域 SeaFishZone

查看: 9579|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

新手想開12吋至16吋缸。。 [複製鏈接]

樓主
我都係新手,缸是淘寶買,淨缸是可以,跟缸的器材唔建議用,最好另配,淨缸可以香港買,由於我買的款式香港無,焗住淘,
如淨養幾條小魚可以,一定要開缸買野前決定FOT定RT,強烈建議先開缸養水期間日日上網爬文2-3個月,可免浪費金錢

沙發
kwan88a 發表於 2018-5-30 08:45
你買咩缸先,背滴,滴流缸?,還是普通缸?

背滴

板凳
kwan88a 發表於 2018-5-31 08:29
你可去魚街看看有d大陸做背滴(2間都唔掂,我今年2年行過魚街問佢係邊到做,佢話大陸,我當然唔買啦,我去 ...

香港買當然最好,我是剛睇啱嗰個款而又唔見香港有所以先選擇淘

地板
kwan88a 發表於 2018-6-1 03:18
http://www.seafishzone.com/forum.php?mod=viewthread&tid=101133&extra=page%3D4

樓上鋪,我都係呢到 ...

唔該晒師兄