請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

樓主: foxchild

有名太后B [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員

1星期唔去魚街得唔得

論壇元老

節哀!
TIga

論壇元老

慾望無限…但資源$勁有限! T_T

最佳新人 活躍會員

foxchild兄, 我都買咗條貴你廿蚊, 我買果時有3條揀, 佢有試餵(應該係冰豐年蝦)俾我睇, 3條都開口, 中size果條都叫搶口, 但細過我條藍仙仔, 所以揀咗最大果條, 不過3條都真係偏瘦
我果條返到去都有食少少粒糧, 不過噚晚見佢個身白白地冇乜色, 仲開始發呆...應該都差不多夠鐘喇
我是買魚狂…也是死魚皇

foxchild 發表於 2012-10-8 10:25
我缸水26度

其實我只是很內疚,覺得害死左佢,可能佢係其他師兄手上,會好返.......

買魚有時都好大風險

都唔關師兄事, 係魚本身問題....節哀
法仙, 太后, 黃尾灰, 阿拉伯, 藍圈(登基ing), 藍仙,一幢, 耳班,金毛巾,火焰, 半月, 藍吊, 金眼吊, 背心小丑2, 公子小丑2, 金背狐, 醫生, 燈尾魔, 青魔, 黃尾藍魔

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

HTM 發表於 2012-10-8 11:27
foxchild兄, 我都買咗條貴你廿蚊, 我買果時有3條揀, 佢有試餵(應該係冰豐年蝦)俾我睇, 3條都開口, 中 ...

你都好啊,見到1,2日
我見左佢15分鐘,就無啦.....

612612 發表於 2012-10-8 07:58
明知瘦仲買係新手才會發生,但佢都好有先見之明叫你今晚5駛餵

我真係新手啊嗎........

論壇元老

學師仔一名

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

慘慘慘慘買魚就要博一博

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

越睇越驚
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

論壇元老

最佳新人 活躍會員

foxchild 發表於 2012-10-8 11:32
你都好啊,見到1,2日
我見左佢15分鐘,就無啦.....

有幾好喎...俾多廿蚊睇多幾日...都張會係殊途同歸
十一哥點呀...開口未呢?
我是買魚狂…也是死魚皇

可憐

論壇元老

Azure 發表於 2012-10-8 12:07

HTM 發表於 2012-10-8 12:05
有幾好喎...俾多廿蚊睇多幾日...都張會係殊途同歸
十一哥點呀...開口未呢?

條十一哥掂啊!勁搶粒糧!

條1cm半月都4個月啦!

以後唔敢買太后.........無曬信心......

foxchild 發表於 2012-10-8 12:10

師兄, 可否分享開始時用咩引十一哥開口. 我養親都唔得........

dennisfai 發表於 2012-10-8 12:15
師兄, 可否分享開始時用咩引十一哥開口. 我養親都唔得........

條魚本身個態好,返去第一晚已經係咁啄啄啄

論壇元老

最佳新人 活躍會員

foxchild 發表於 2012-10-8 12:10

我條2.5"東水11哥都ok, 食粒放咗入主缸喇......最衰東水唔返美國魚
我是買魚狂…也是死魚皇

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

平平地買個教訓,下次就識揀

36x24x32吋 (海迪维

唯又再試下啦. 但係咪3"以下機會大O的?