請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

樓主: Ez.

[拋磚引玉]評魚 - 紫月 [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2012-10-8 22:49
我覺得D珊瑚骨靚D

乜紅海D珊瑚骨又靚D架
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

離哂題啦
講番樓主條魚先,D紋好靚,好清楚,
個月起緊,見尾鰭都起黃邊,個月應該會好大!

張相影得好正,靚機!
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

我係wingk960 發表於 2012-10-8 22:51
乜紅海D珊瑚骨又靚D架

我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

論壇元老

紫月:)

難得有CHING UPLOAD紫月相, 我又借位UP下先, 第一次UPLOAD, 係用手機拍的所以很BLUR
呢條紫月係由2"捉的,養了5個月,現在3。5"了, 大家估下佢係邊到黎同埋佢有什麼特別呢?

論壇元老

回番樓主條魚先,真係好藍, 請問幾大度呢? 通常見BB都係超深藍近黑色的, 你呢條好SHARP呀
我自己選擇紫月時會選D色藍,對水流的食物有反應同劍長的, 個人喜好鍾意惡D的

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

3寸半,如果係東菲既,應該會出左頭花,呢條一D都未出
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

我唔識睇魚.買魚都係睇下佢有冇態.我就會買了.
紫月我覺得佢D BB紋好亂.所以一直都冇想買.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

Seifer 發表於 2012-10-8 23:13
回番樓主條魚先,真係好藍, 請問幾大度呢? 通常見BB都係超深藍近黑色的, 你呢條好SHARP呀
我 ...

紫月本身都好惡下,我果條差D搞到我要封缸
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

我係wingk960 發表於 2012-10-8 23:19
我唔識睇魚.買魚都係睇下佢有冇態.我就會買了.
紫月我覺得佢D BB紋好亂.所以一直都冇想買.

紫月本身係一種好惡既魚,但係佢既紫色又係最獨有的
去海洋公園睇魚時,紫身係其中一種吸引到你注意力既魚!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

論壇元老

其實佢係來自台灣GAR~~ (店主同價錢話...)
同埋我都係番來才發現佢原來長短腳的, 有一隻腳天生就極短
唔怪知得特別平啦

論壇元老

本人超喜歡東非子月其次紅海,不太like台灣,台灣大條好似比其他淡色D,而身材方面我LIKE高身有長劍,月光要先明,男黃分別先明,最好月光要拉到劍

希望樓主唔會失望,我都有條(1圓大養到5吋幾),同條東非比,簡直係天與地。雖然佢都係東非種.......

論壇元老

http://seafishzone.com/forum.php?mod=viewthread&tid=11952
最後果條紫月好正 樓主可以恩想一下

我都有條台灣 今年年頭買 養到而家都好似唔識點大
唔知係咪我換過缸既問題

論壇元老

都很漂亮!
TIga

論壇元老

以前養台灣紫月而家就養紅海紫月,我覺得台紫較怏大但快淡色,紅紫就大得慢D但D色就Keep得耐D同靚色D!

我都有條
個人意見,一條紫月起碼都玩幾年,不如買東非,色會靚些

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

我有條東非4吋到!

論壇元老

學師仔一名

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

我得條台灣
茅錢買東菲{:6_206:}

ybkwok 發表於 2012-10-8 22:44
紫月我有,我有
,紅海既