請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

樓主: Ez.

[拋磚引玉]評魚 - 紫月 [複製鏈接]

Seifer 發表於 2012-10-8 23:04
難得有CHING UPLOAD紫月相, 我又借位UP下先, 第一次UPLOAD, 係用手機拍的所以很BLUR ...

呢條幾高身,月型都幾大喎…

Seifer 發表於 2012-10-8 23:13
回番樓主條魚先,真係好藍, 請問幾大度呢? 通常見BB都係超深藍近黑色的, 你呢條好SHARP呀
我 ...

around 3"

論壇元老

學師仔一名

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

Ez. 發表於 2012-10-9 22:07
師兄呢條色好鮮,拍得住東非

{:6_149:吓
你揼我開心呀!2舊多少少咋!

論壇元老

學師仔一名

Ez. 發表於 2012-10-9 22:07
師兄呢條色好鮮,拍得住東非

真係一分錢、一分貨。
東菲個月既黄色真係

jackhathaway 發表於 2012-10-8 23:48
本人超喜歡東非子月其次紅海,不太like台灣,台灣大條好似比其他淡色D,而身材方面我LIKE高身有長劍,月光要先明 ...

以魚論,東非當然係首選
但細魚我會揀台灣,大既揀紅海

Raymond 發表於 2012-10-9 11:59
我都有條
個人意見,一條紫月起碼都玩幾年,不如買東非,色會靚些

東非的確靚,
不過我唔捨得玩住,
我會比多少少玩聖帝
不過東非真係正

論壇元老

學師仔一名

Ez. 發表於 2012-10-9 22:14
以魚論,東非當然係首選
但細魚我會揀台灣,大既揀紅海

我都認為東菲係首選(價錢就.............)
我都買錯咗、應該買紅海。紅海越大就越靚。
本人每次見到紫月都好想買多條。(因紫月好靚,不論來源地)

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

光頭仔 發表於 2012-10-9 22:20
我都認為東菲係首選(價錢就.............)
我都買錯咗、應該買紅海。紅海越大就 ...

我條係紅海
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

論壇元老

學師仔一名

ybkwok 發表於 2012-10-9 22:29
我條係紅海

係咪台灣特別惡?

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

光頭仔 發表於 2012-10-9 22:31
係咪台灣特別惡?

未養過,不過紫月都唔係善男信女!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

論壇元老

學師仔一名

ybkwok 發表於 2012-10-9 22:35
未養過,不過紫月都唔係善男信女!

我之前幫魚友買咗條台灣都係好惡,跟住放咗後自己又買返條,結果都係一樣

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

光頭仔 發表於 2012-10-9 22:38
我之前幫魚友買咗條台灣都係好惡,跟住放咗後自己又買返條,結果都係一樣

我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

論壇元老

學師仔一名

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2012-10-9 22:41

所以咪要食藥

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

光頭仔 發表於 2012-10-9 22:38

我條紫月,前前後後被西起九個月有多!
先可以同而家D魚共存。
之前因為太惡,放過交易廣場,傾好價錢,
又傾好交收!最後唔捨得賣,推左個師兄!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

光頭仔 發表於 2012-10-9 22:43
所以咪要食藥

傻仔紫月更係惡喇
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

論壇元老

學師仔一名

ybkwok 發表於 2012-10-9 22:43
我條紫月,前前後後被西起九個月有多!
先可以同而家D魚共存。
之前因為太惡,放過交易廣場,傾好價錢, ...

我條雖然話惡,我都唔捨得買,真係有感情架。

論壇元老

學師仔一名

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2012-10-9 22:44
傻仔紫月更係惡喇

有無你禁惡呀?
定同你差不多呀?

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

光頭仔 發表於 2012-10-9 22:47
我條雖然話惡,我都唔捨得買,真係有感情架。

咁都賣,即係出賣感情啦,
騙子
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

論壇元老

學師仔一名

ybkwok 發表於 2012-10-9 22:49
咁都賣,即係出賣感情啦,
騙子

X2

管理員

我係新手

光頭仔 發表於 2012-10-9 22:48
有無你禁惡呀?
定同你差不多呀?

我一D都唔惡