請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

樓主: ip123

4點5CmBB眼鏡仙   [複製鏈接]

eddie330 發表於 2012-10-25 10:35

tks

不如講下你個缸的設備....

我明你感受,之前養賊b ,買返去第一件擔心事就係開囗問題,不過仙魚通常易開囗

我明你感受,之前養賊b ,買返去第一件擔心事就係開囗問題,不過仙魚通常易開囗

論壇元老

有時唔洗太緊張,反正都付出左,順其自然好了!
TIga

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

比D時間啦! 只要補持良好水質就冇問題了

論壇元老

ice28720 發表於 2012-10-25 12:20
可以寄過去架嗎

係wo

論壇元老

ip123 發表於 2012-10-25 17:41
我現在的擔心, 只有真係喜歡養魚的人才明白, 無錯, 原來買貴魚返來,擔心情度,比起之前D魚, 真係高好多, 壓力 ...

ching,加油

我反而想睇下樓主個缸

我都好想看看樓主個缸和settig
最愛賊仔

論壇元老

小丑哥哥 發表於 2012-10-25 22:14
我都好想看看樓主個缸和settig

X3

+ OIL AR CHING!!

論壇元老

我第一個吾明白楼主既心情,楼主用二萬幾買條魚,呢d層次我呢d蟻民點會知丫,不果我都希望魚B快d開口,太多人想睇下你食野既精靈樣。

ip123 發表於 2012-10-25 17:20
在魚店食小小粒糧,現在乜都唔食,以試豐年蝦 etc....

Hi Ching, 眼鏡吾難開口, 最緊要俾個安靜既環境佢, 吾好俾其他魚嚇親佢, 等佢安定下來習慣之後就好易開口, 因係BB關係, 建議先餵豐年蝦, 毛蝦, 日後才轉乾糧。眼鏡養定後非常搶口, 好養, 希望幫到師兄!

論壇元老

真係 Q 爆.....

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

MaMa 發表於 2012-10-26 14:25
真係 Q 爆.....

今次你慢左步

論壇元老

G-force 發表於 2012-10-26 15:58
今次你慢左步

條 b 係有緣人先遇到架 我就無咁好彩 況且我未曾想過開步禾..... 另外最重要係我個缸一定唔會安靜, 又無生口嘢食......

監督員

清道夫

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

MaMa 發表於 2012-10-26 17:05
條 b 係有緣人先遇到架  我就無咁好彩  況且我未曾想過開步禾..... 另外最重 ...

我個缸餐餐食生口
塵歸塵,土歸土,垃圾歸垃圾堆,廢物送去堆田區

論壇元老

陸判 發表於 2012-10-26 17:14
我個缸餐餐食生口

所以我好欣賞你.......

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

陸判 發表於 2012-10-26 17:14
我個缸餐餐食生口

今晚餵龍蝦刺身