海水領域 SeaFishZone

樓主: yperson
打印 上一主題 下一主題

同大家分享fish solution 個樣 聽說可以防頭洞同提高色水 [複製鏈接]

論壇元老

大大狼狗

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

依枝野早幾年真係全越熱話,間間舖都可以買到!包括上樓舖都有!
當年在瑪麗隔離魚舖買過枝好似90蚊!
效果一般,我諗好多人都係咁覺得!
跟住都冇人提起依枝野!

論壇元老

heary 發表於 2012-11-14 19:38
依枝野早幾年真係全越熱話,間間舖都可以買到!包括上樓舖都有!
當年在瑪麗隔離魚舖買過枝好似90蚊!
效 ...

即係心理作用居多

論壇元老

everest 發表於 2012-11-14 18:04
今日買左支大枝裝,抵用點!

ching,甘arm既,我都是甘諗,所以都係買支大既

最佳新人 活躍會員 論壇元老

有一加侖裝,年頭賣一千,E加唔知幾錢
14年1月26日,新40吋魚缸連沙缸共600升水。新手學玩瑚仙缸
主缸器材: 40吋缸連沙缸共600升水, SERA 環, MP40WES造浪, 2x250w鹵仔, 2x39W T5HO, PJ11000, H﹠S200, 豆樽 及 PO4x4.
13年8月26日爆60吋(800升水)滴漏魚缸後, 9月14日,一切從24吋背滴漏魚缸開始.

論壇元老

Lewis_Lo 發表於 2012-11-14 23:06
有一加侖裝,年頭賣一千,E加唔知幾錢

缸仔細一加侖用成年都用唔完,又話要冷藏,雪櫃無位放!
TIga

論壇元老

呢之野話可以醫頭洞,我以前都試過用幾支,郊果我就覺得一般,頭洞用碘郊果好似仲好D.

Lewis_Lo 發表於 2012-11-14 12:56
個人意見:-
Fish solution 已經用咗幾年, 覺得係有好過冇, 但係冇都唔會有明顯問題.
Fish solution ...

絕對同意!情況一樣!D魚都係有頭洞!用曬方法都有頭洞!

支野香就好香,不過用晒成支都無乜料到
要甩色既依然甩色