請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 5813|回復: 6

FOT一問 [複製鏈接]

請問各位FOT用邊隻鹽好?

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

普通中下價鹽已夠用 Redsea、Instant Ocean、日本鹽

Redsea 比較易溶
暫時停賽

calvinfff 發表於 2019-6-26 22:52
普通中下價鹽已夠用 Redsea、Instant Ocean、日本鹽

Redsea 比較易溶

多謝師兄意見!

其實隻隻差唔多, 以上3隻我都用過, redsea係易容,  不過日本鹽都OK,   其實都好睇你點開鹽,   我就用花洒頭, 扭去最勁噴水模式, 同時一路落鹽在桶一路噴散佢 (水桶約10L水),  滿水後咩鹽都溶哂.  
所以,依家我用最平果隻, 日本鹽,HK$60一包, 某1/F店, 透明包裝,是無任何印刷在袋果隻.(可開200L水),   真係最平又好用係佢.

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

rickycmleung 發表於 2019-6-27 09:34
其實隻隻差唔多, 以上3隻我都用過, redsea係易容,  不過日本鹽都OK,   其實都好睇你點開鹽,   我就用花洒頭 ...

同意
暫時停賽

最佳新人 論壇元老

rickycmleung 發表於 2019-6-27 09:34
其實隻隻差唔多, 以上3隻我都用過, redsea係易容,  不過日本鹽都OK,   其實都好睇你點開鹽,   我就用花洒頭 ...

今日買左,真係又平又好用