海水領域 SeaFishZone

樓主: ko1008
打印 上一主題 下一主題

黄飛鴻..........個老豆(仲在生,update下) [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 論壇元老

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2012-12-18 15:50
淡水蝦仔

聽日買包試下先

nickcw 發表於 2012-12-18 17:50
講笑而已.....................祝魚魚準備開口!!!

其實我都擔心會好似紫后個d咁難搞。。。。

最佳新人 論壇元老

ko1008 發表於 2012-12-18 22:14
其實我都擔心會好似紫后個d咁難搞。。。。

養魚彩數都好重要

nickcw 發表於 2012-12-19 00:02
養魚彩數都好重要

希望好彩啦

生蝦仔果然令佢有反應,但次次啄咗一下見隻蝦跳開,嚇到佢仲喱埋
死咗嘅反而好似得,第日唔見咗,唔知係咪食咗...

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 論壇元老

可能掛住石堅l

論壇元老

禁止訪問

ice28720 發表於 2012-12-17 21:18
黄鯕英?

仲在生,update下

同場加送電視聲效

暫時仲係只食蝦仔,未食糧....繼續獨居

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

個樣好似十下十下
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

咁似荔枝鷹不過好議,我隻火焰鷹食片糧,之前養荔枝鷹我都唔識,結果餓瓜佢,佢咁靚仔比心機乜都試下囉.
中毒小魚:係佢哋叫我帶佢哋返屋企唔關我事㗎!:克雪印X2,畢加索X1,火焰鷹x1,火焰仙X1,石麒麟X1,橙尾古BX3,巴士X1,火箭吊X2,
藍魔X1,醫生魚X1,狐狸X1,醫生蝦X4,馬騮蝦X2,薄荷蝦X1,藍寄蟹X3,黃龍X1,四驅車X1,白咀鷹鸚X1,藍圈X1,白尾X1,七彩靑蛙X2,金錢麒麟X1,.三點白X1,睡衣X1,管蟲x2,火柴x1,綠花X1,寶石花X1,圓帽X1,?角X8,鈕扣X1,貓耳X1,九尾狐X1,草皮X1,波波姑X2(堆),火柴X1,提子X1,茉莉X1,海棉X1,菠蘿釘X1,紅柏X1,橙柏X1,蚌X2,海星X4,沙星X1,羽毛星X1,海膽X1,鮑魚X2.葵蟹X2,不知名小蟹X3.(跟珊瑚回來的)(缸X2)落魚街唔買魚我會死架

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2013-1-6 13:37
個樣好似十下十下

我都係同好多人一樣中意呢類魚個"帽"樣
仲要多謝河管教我用淡水蝦仔呢

小飛魚 發表於 2013-1-6 13:57
咁似荔枝鷹不過好議,我隻火焰鷹食片糧,之前養荔枝鷹我都唔識,結果餓瓜佢,佢咁靚仔比心機乜都試下囉.{:6_14 ...

多謝鼓勵,希望佢快d轉食糧啦

片糧幾好連黄吊都食㗎!比心雞啦!
中毒小魚:係佢哋叫我帶佢哋返屋企唔關我事㗎!:克雪印X2,畢加索X1,火焰鷹x1,火焰仙X1,石麒麟X1,橙尾古BX3,巴士X1,火箭吊X2,
藍魔X1,醫生魚X1,狐狸X1,醫生蝦X4,馬騮蝦X2,薄荷蝦X1,藍寄蟹X3,黃龍X1,四驅車X1,白咀鷹鸚X1,藍圈X1,白尾X1,七彩靑蛙X2,金錢麒麟X1,.三點白X1,睡衣X1,管蟲x2,火柴x1,綠花X1,寶石花X1,圓帽X1,?角X8,鈕扣X1,貓耳X1,九尾狐X1,草皮X1,波波姑X2(堆),火柴X1,提子X1,茉莉X1,海棉X1,菠蘿釘X1,紅柏X1,橙柏X1,蚌X2,海星X4,沙星X1,羽毛星X1,海膽X1,鮑魚X2.葵蟹X2,不知名小蟹X3.(跟珊瑚回來的)(缸X2)落魚街唔買魚我會死架

餵個啲係咪毛蝦黎架?

最佳新人 論壇元老

恭喜,

Ez. 發表於 2013-1-6 14:30
餵個啲係咪毛蝦黎架?

唔知係咪叫毛蝦呢?魚街許留山對面8蚊包果d淡水生蝦仔

nickcw 發表於 2013-1-6 23:44
恭喜,

多謝多謝