海水領域 SeaFishZone

樓主: fishfishbear
打印 上一主題 下一主題

請問有冇師兄教養小丑葵. [複製鏈接]

小魚毛 發表於 2021-7-29 12:48
不過講返轉頭,如果只為睇小丑「床戲」,其實唔一定要養葵,無得揀o既話,好多小丑都會連LPS都照玩,寶石花 ...

但....師兄講果堆對我黎講都難養...

小魚毛 發表於 2021-7-26 23:37
ching o既「無可能」應該只適用於奶咀或者小丑葵之類o既「善類」,但要知海葵本身就係獵食性生物,太多魚 ...

估唔到海膽都會死喺地氈葵手上😱多謝詳細分享!又長知識!

PS: 我隻奶咀搵個玻璃器皿裝住佢都畀佢入咗石罅, 還好喺個缸背後面啲石罅度,喺側邊都仲睇到佢

leemanho 發表於 2021-7-27 09:42
咁可能師兄嗰隻地毯特別毒啦。我自己都養過地毯,而家仲養緊。我隻手掂到都紅個幾兩個禮拜,d 魚中 ...

N年前我買過,一掂到黐住隻手,要fing先fing得甩~!

師兄你咁講完,原本想買一隻,依家打消念頭了!
費事殺死啲魚🥲

小魚毛 發表於 2021-7-27 11:03
我隻係紅地毯,最短鬚o個種,落缸六年,而家用格仔板單間咗間水飯房畀佢。有造流直吹,不過因為o係 ...

水飯房∼🤣🤣🤣

小魚毛 發表於 2021-7-29 12:48
不過講返轉頭,如果只為睇小丑「床戲」,其實唔一定要養葵,無得揀o既話,好多小丑都會連LPS都照玩,寶石花 ...

隻蚌好似女人咁夾死人∼😱🤣