海水領域 SeaFishZone

樓主: sundee87
打印 上一主題 下一主題

擺位一問 [複製鏈接]

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

sundee87 發表於 2013-1-7 21:56
嗚.. 我就覺得細睇吾到先買大大件.. 點知.. 嗚嗚..

E+咪睇到全部大大舊你問佢地叫嘜名,舊舊都叫自己做大舊。
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2013-1-7 22:00
E+咪睇到全部大大舊你問佢地叫嘜名,舊舊都叫自己做大舊。

河馬兄串我

整細佢重要點???

快啲教下我啦

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

sundee87 發表於 2013-1-7 22:05
河馬兄串我

我矛呀
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2013-1-7 22:10
我矛呀

證據確實 吾好抵賴

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

你住邊區嫁,,

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

屯門

你首先要改變個概念,,買珊瑚唔係求大件,,係要求精,,唔係越快放爆個缸叫靚,,第二,,多d參考師兄既缸照,,砌景唔係咁易,,成個缸,,最難搞就係景,,做景要求多洞少死流(睇到你貼到密晒),,有層次,,同埋簡單(有師兄會唔認同),,係我既經驗所得,,用越少石越好,,,,最後,每種珊瑚都有美態,,你要了解珊瑚既特性再去買,,如果唔係,,多多錢都唔夠玩,,

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

hoihoi710 發表於 2013-1-7 22:55
你首先要改變個概念,,買珊瑚唔係求大件,,係要求精,,唔係越快放爆個缸叫靚,,第二,,多d參考師兄既缸 ...

明白 我再學習下先

其實睇真d個景唔大問題,,係多左幾舊多餘野,,同埋珊瑚太大件!

唔講你唔知,,我初玩既頭4個月,,平均每日睇8個鐘咸水網,經驗係從其他師兄既經驗吸收

sundee87 發表於 2013-1-7 21:56
嗚.. 我就覺得細睇吾到先買大大件.. 點知.. 嗚嗚..

你個缸幾大哦?

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

hoihoi710 發表於 2013-1-7 23:00
唔講你唔知,,我初玩既頭4個月,,平均每日睇8個鐘咸水網,經驗係從其他師兄既經驗吸收

我晚晚都有睇咖 不過搵吾岩我想要既景

可能我要既係人眼中係混亂

邊幾舊需要抽走???

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

chihim 發表於 2013-1-7 23:01
你個缸幾大哦?

32 咋

你睇多幾張正面望下,,唔該晒@@老花睇唔清

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

一陣先.. 食埋反先..

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

hoihoi710 發表於 2013-1-7 23:05
你睇多幾張正面望下,,唔該晒@@老花睇唔清

舊豬肉 責責地。。 我對做景 無乜經驗,不過明顯D 石頭太多

主要還系D 珊瑚太大舊

左右兩側太貼玻璃,,砌景習慣除左後邊之外,,左右前都最少留3寸,,要空間感大既話,,前邊留多少少,,師兄個缸幾闊

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

hoihoi710 發表於 2013-1-8 07:56
左右兩側太貼玻璃,,砌景習慣除左後邊之外,,左右前都最少留3寸,,要空間感大既話,,前邊留多少少,,師 ...

32x14x20

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

chihim 發表於 2013-1-8 00:37
舊豬肉 責責地。。 我對做景 無乜經驗,不過明顯D 石頭太多

主要還系D 珊瑚太大舊

等我扑爛佢先 :)