海水領域 SeaFishZone

查看: 3282|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

有幾個問題想問一下CHING你地 [複製鏈接]

樓主
1.如果我想係個魚缸轉個圓窿,我應該拎去邊度轉?? 2.有冇話咩玻璃膠或者你地用開既用係魚缸好D,因為我驚D有毒物質整死D魚3.我出魚街睇到上水泵有兩隻 COMPACT+ 同 UNIVERAL ,佢地個上水量差好遠但係一差唔多價錢, 點解會咁既呢?

唔該晒大家

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

沙發
你開喺邊個位,側邊定下邊?想點用法?
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

板凳
好地地做乜要開窿?不如做個新?

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

地板
D 泵 實際流量同標出來既流量 可能有分別,靜吾靜 同大細 又有分別

還有耐吾耐用。。。 好似大陸  泵 同進口 泵 標的流量相同 但價錢差好遠一樣嘛

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

側邊開落水聲會好鬼嘈和好難較水位!

現有的魚缸開孔,好容易裂wo!不止開孔位,邊位也會,真的想清楚!

不如買溢流盒,我用緊都ok。。

ybkwok 我要係側開呀

Galaxy 自己有個缸唔想晒左佢

chihim sorry 唔記得左講兩隻都係eheim ,仲有咩係溢流盒

freeman 下...

如果你轉個圓窿系想做滴流。。 甘可以吾轉,買個溢流盒。。

你要係側開,吾系做滴流,甘就吾需要魯