海水領域 SeaFishZone

樓主: 黃嘴EN
打印 上一主題 下一主題

又有新葵玩 [複製鏈接]

請問你係咪凸登放舊獨立嘅石喺低, 其他石都離遠啲, 等佢唔駛走呀?
2013 - 24吋濾桶缸,2014 - 27吋真滴濾缸
巴法,亞拉伯,紅海紫月,皇帝,澳洲藍面,一幢,馬鞍,白尾,珊瑚美人,火焰仙,炮旦,三點白,夏威夷黃吊,七彩吊,紫吊,彩龍,黑武士,白金小丑,黑背心小丑x2, 夏威夷金眼吊X3, 小丑X4

係呀..因為公主葵會向上走..所以我用一件10"x10"平面石比佢..養左兩星期未見佢走過..
其實所有葵都係..只要了解到佢既性格..好容易就可以穩定佢..
但係有d葵真係好難玩..一吾喜歡會..縮腳變波隨水飄..有d好似水母咁..會游水..真係比佢吹漲
海水型 - 活綠水 - 活輪蟲 (餵飼..各種珊瑚/生物 及 初生幼魚)
(平時可於大圍站交收)
高濃度活綠水..1公升$20.....高密度活輪蟲..1公升$20.....300目絲網(輪蟲過濾)..30x30cm $20
豐年蝦卵 50克封裝..$80

論壇元老

黃嘴EN 發表於 2012-12-26 03:41
係呀..因為公主葵會向上走..所以我用一件10"x10"平面石比佢..養左兩星期未見佢走過..
其實所有葵都係..只要 ...

師兄,我見你啲相近右方有個紅色桶黎做咩架?
巴法,亞拉伯,紅海紫月,皇帝,澳洲藍面,一幢,馬鞍,白尾,珊瑚美人,火焰仙,炮旦,三點白,夏威夷黃吊,七彩吊,紫吊,彩龍,黑武士,白金小丑,黑背心小丑x2, 夏威夷金眼吊X3, 小丑X4

tina_leung424 發表於 2012-12-26 14:50
師兄,我見你啲相近右方有個紅色桶黎做咩架?

係個花盆..比小丑玩同生bb用
海水型 - 活綠水 - 活輪蟲 (餵飼..各種珊瑚/生物 及 初生幼魚)
(平時可於大圍站交收)
高濃度活綠水..1公升$20.....高密度活輪蟲..1公升$20.....300目絲網(輪蟲過濾)..30x30cm $20

論壇元老

~~心無罣礙~~

最佳新人 活躍會員 論壇元老

黃嘴兄有冇方法另對丑會快d繁殖?
我對丑相處左9個月,近呢1-2個月睇落已經配對左。
一個人的快樂...
不是因為他擁有得多,而是因為他計較得少~

fung5900 發表於 2012-12-26 15:07

我都係有一對2"幾..親密到不得了..入葵..入樽..都動作一致..又一齊經常咬樽..我都吾佢地幾時散..等等等..得個等字
(平時可於大圍站交收)

論壇元老

~~心無罣礙~~

黃嘴EN 發表於 2012-12-26 15:17
我都係有一對2"幾..親密到不得了..入葵..入樽..都動作一致..又一齊經常咬樽..我都吾佢地幾時散..等等等 ...

為有齊齊等啦...
一個人的快樂...

fung5900 發表於 2012-12-26 15:07

等左9個月都未...poor

請問出面買嗰啲$20小丑是否已經夠成熟可以繁殖?

論壇元老

~~心無罣礙~~

tina_leung424 發表於 2012-12-27 04:38
等左9個月都未...poor

請問出面買嗰啲$20小丑是否已經夠成熟可以繁殖?

要成熟母魚要有2.5"以上,公母要有1.5".
你可以買一條大一條細返去養等佢地自然配對,
如果佢地配對不成,咁你就要換另一條再等。
一個人的快樂...