海水領域 SeaFishZone

樓主: tina_leung424
打印 上一主題 下一主題

好亂..幫下手唔該 [複製鏈接]

司空火兒 發表於 2013-1-9 16:00
哇.....第十版.....
各位施主何必咁執著呢....
不如聽老納講個故事啦....

ching講得好

論壇元老

吹0左咁耐, 連一張魚缸照都冇, 仲搵埋D唔係藉口嘅藉口0黎擋!
你地唔覺得有好大問題嘅咩?
買魚買上癮..

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

其實 E 個 post 係用來测試大家 E Q 架!

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

ice28720 發表於 2013-1-9 17:31
其實 E 個 post 係用來测試大家 E Q 架!

我eq不知幾好。我重係當笑post黎架
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

論壇元老

我係wingk960 發表於 2013-1-9 17:35
我eq不知幾好。我重係當笑post黎架

講真..我又唔覺得你呢個測試合格喎!  唔准打面...
買魚買上癮..

十分認同。
做咩冇相就係咁向人開火?如果大家覺得冇相冇討論價值咪close post囉,罵人冇相罵到幾時?有得罪你地嗎?
2013 - 24吋濾桶缸,2014 - 27吋真滴濾缸
巴法,亞拉伯,紅海紫月,皇帝,澳洲藍面,一幢,馬鞍,白尾,珊瑚美人,火焰仙,炮旦,三點白,夏威夷黃吊,七彩吊,紫吊,彩龍,黑武士,白金小丑,黑背心小丑x2, 夏威夷金眼吊X3, 小丑X4

ybkwok 發表於 2013-1-7 10:24
我會再俾多D心機教好D個仔!
尤其係分辨責任同是與非兩方面!

咁你真係要認清楚是非兩面,唔係因間教錯左個仔。
阿師兄,係嗰條o靚仔lai5201314無啦啦係度生事先,都唔關佢事,駛唔駛冇相䅤到咁。
2013 - 24吋濾桶缸,2014 - 27吋真滴濾缸
巴法,亞拉伯,紅海紫月,皇帝,澳洲藍面,一幢,馬鞍,白尾,珊瑚美人,火焰仙,炮旦,三點白,夏威夷黃吊,七彩吊,紫吊,彩龍,黑武士,白金小丑,黑背心小丑x2, 夏威夷金眼吊X3, 小丑X4

alan@aqua 發表於 2013-1-9 17:43

說得對完全正確係咁發言都叫有eq呀

alan@aqua 發表於 2013-1-9 17:43

返到屋企了.我又冇發爛渣.已經好好EQ了.況且好EQ亦唔代表係好事.
係唔係睇TVB睇得太多.覺得成街都係好人呀.
重有我唔係吋你.不過打文字語氣有所不同,你唔好誤會.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

610449 發表於 2013-1-9 18:53

講你就算喇.平時唔聲唔聲,一出聲就講自己好勁.係你先養到嘛.
係唔係想咁表達呀.有時EQ好唔代表對任可人既.你真係勁既我真係會服既.唔係既話.就唔該喇.

alan@aqua 發表於 2013-1-9 16:16
吹0左咁耐, 連一張魚缸照都冇, 仲搵埋D唔係藉口嘅藉口0黎擋!
你地唔覺得有好大問題嘅咩? {:6 ...

其實人地唔POST相我都覺得冇咩問題既.
係樓主開頭講到一舊舊,俾佢誤導左我以為佢玩FOT啫.咁我未叫佢落環囉.事後知佢係RT既,未叫佢過RT個邊睇睇囉,佢開第個POST問用咩濾.我都好有心機講架.係突然間走出幾個高手出黎先攪到個POST咁啫.
都唔知要我解釋幾多次.

司空兄.有時做人唔係下下退就OK了.有D人真係見人恰.我真係見唔小了.
我就冇你咁大智慧.我唔妥就會出聲.但唔會隨便鬧人.
同埋有時就算係嘈下交都係件好事黎.嘈完唔好成日諗就OK了.
我個人好易勞氣,但亦好快冇氣.見佢地重係度吹.我未又吹下囉.
世界咁多人.梗會有D爭拗架嘞.版主睇到冇爆粗未當推高D收視率喇.

610449 發表於 2013-1-9 18:53

喂.CHING.好老實.我答人其實答錯左D咩野.你要追住我鬧.我好想知.等我改下.

我係wingk960 發表於 2013-1-9 19:04
講你就算喇.平時唔聲唔聲,一出聲就講自己好勁.係你先養到嘛.
係唔係想咁表達呀.有時EQ好唔代表對任可人既 ...

由頭到尾我都冇講過我好勁,個句說話係你講嘅姐

610449 發表於 2013-1-9 19:15
由頭到尾我都冇講過我好勁,個句說話係你講嘅姐

你睇我問題先喇.唔好下下針住人先喇.
咁我答人,你又出黎話我唔識.
好.我唔識咁又點.咁你未教囉.
但你又唔教,只係度吋我在先.
咁關唔關我...或你既事呢..

論壇元老

tina_leung424 發表於 2013-1-9 17:48
十分認同。
做咩冇相就係咁向人開火?如果大家覺得冇相冇討論價值咪close post囉,罵人冇相罵到幾時?有 ...

亞MISS...你究竟明唔明人地要你魚缸張相做乜?又如果你真係真心向人請教你D種種問題...區區一張魚缸相又有甚麼大不了! 一個小小問題已推到過十版, 仲要攪到呢度煨哂....如果你仍然堅持係唔肯放張魚缸相出來...我覺得你別有用心囉!!
買魚買上癮..

alan@aqua 發表於 2013-1-9 19:26
亞MISS...你究竟明唔明人地要你魚缸張相做乜?又如果你真係真心向人請教你D種種問題...區區一張魚缸相又有 ...

我見佢係女仕已經唔想同佢拗了.CHING.由佢喇.

論壇元老

冇相都唔係最大問題,連魚缸行緊乜系統,用緊乜器材,
想養乜大家都未知,語氣上有質疑你就話人串柒柒,
仲有邊個會認真答你問題丫

tina_leung424 發表於 2013-1-9 17:48
十分認同。
做咩冇相就係咁向人開火?如果大家覺得冇相冇討論價值咪close post囉,罵人冇相罵到幾時?有 ...

無相無問題,好多時睇外國forum問同答既都係得字,一張相都無,一樣溝通到。因為問既,知道自己要問咩同要比咩資料人。簡單黎講,係認真問同膠問既分別… 呢度d ching已經好好人,聽唔明你問咩,都想幫下手,先會叫你upload張相上黎。而你唔upload也可,無問題,無人答到你姐。

換左係一d唔好脾氣既人,可能一早拋底一句:“佢想問咩都唔知,連最基本既知識都無,講又唔聽點又唔明梗係死得啦。” 可是呢度大家都好好人,無人咁講。

論壇元老

~~心無罣礙~~

最佳新人 活躍會員 論壇元老

推到11版咁熱鬧?
一個人的快樂...
不是因為他擁有得多,而是因為他計較得少~