海水領域 SeaFishZone

樓主: tina_leung424
打印 上一主題 下一主題

好亂..幫下手唔該 [複製鏈接]

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

我係wingk960 發表於 2013-1-10 00:11
哈..係未戇左

無架咩,點會無呀?你無睇到個海有法仙,一幢架咩?
維多利亞港咪係囉,你唔好咁寸寸咀播!
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

fung5900 發表於 2013-1-10 00:14
我都諗住係城門河釣返條黃帝,有4-5"就ok.

城門河果D係黃吊,皇帝應該西貢先有!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

好真係好好笑的,睇住你班傻佬比人用文字玩到你地個個跳曬總制!

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

ice28720 發表於 2013-1-10 00:15
係比師妹d問題攪到傻咗!

一定要識得放鬆,如果唔係
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

ice28720 發表於 2013-1-10 00:22
好真係好好笑的,睇住你班傻佬比人用文字玩到你地個個跳曬總制!

真係仿然大悟,又真係成班都係儍佬
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

我都想去維港捉番鯨鯊飬係個24'rt入面。鯨鯊都係海入面架ma咁維港實有! 唔知要唔要加多個濾桶比佢呢…

我住大埔可否約定一齊去捉

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

ice28720 發表於 2013-1-10 00:22

我其實比個位CHING吋左之後.我已冷靜下來了.所以我打個個字都好清晰的.
只是佢地就打到一舊舊.睇到我又一舊舊..未當開下玩笑囉..
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

ybkwok 發表於 2013-1-10 00:23
一定要識得放鬆,如果唔係

你有冇笑呀.我真係覺得好好笑呀.好鬼耐冇睇個POST咁樣傻笑.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

你地唔好傻喇.維港冇您地講既野捉架.

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

早知我又開個女人ac.. =_=
咁多人教..

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

timmysfxc 發表於 2013-1-10 00:26
我都想去維港捉番鯨鯊飬係個24'rt入面。鯨鯊都係海入面架ma咁維港實有! 唔知要唔要加多個濾 ...

一定要用濾桶,唔係你捉到之後點養住番屋企呀,
成條放哂入去!
突然想起個笑話,真人真事,上個禮拜,
唔記得邊個魚網,有位師兄賣魚,
喺街交收,佢叫買魚既師兄帶氣泵同暖管。
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

sundee87 發表於 2013-1-10 00:31
早知我又開個女人ac.. =_=
咁多人教..

就算你係女,你有冇咁多兵先.冇多幾個兵.點同你撐場呀....
好了.去刷牙.刷完牙就瞓教.

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

我係wingk960 發表於 2013-1-10 00:30
你地唔好傻喇.維港冇您地講既野捉架.

你唔塞就唔好教錯禾,茅奶由茅既,都係同一個星球!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

ybkwok 發表於 2013-1-10 00:33
一定要用濾桶,唔係你捉到之後點養住番屋企呀,
成條放哂入去!
突然想起個笑話,真人真事,上個禮拜, ...

...............暖管.....係唔係插係鼻哥隆呀.

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

想問如果我吾用棉.. 濾桶打爆珊瑚骨.. 用埋底沙加石養菌.. 如果成功行到n-cycle 係咪一樣可以分解到魚缸d污物+雜質 ???
請ching 指點.. thx..

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

ccmak68 發表於 2013-1-10 00:26
我住大埔可否約定一齊去捉

你過去霸位先,有消息call我!我E 定到!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

sundee87 發表於 2013-1-10 00:36
想問如果我吾用棉.. 濾桶打爆珊瑚骨.. 用埋底沙加石養菌.. 如果成功行到n-cycle 係咪一樣可以分解到魚缸d污 ...

你真問定假問架?
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

ybkwok 發表於 2013-1-10 00:40
你真問定假問架?

堅 !!!

行到n-cycle即係ok.  (>>分解到魚缸d污物+雜質)n cycle分解既係ammonia, 唔係咩污物+雜質都分到。唔用棉基本上都唔影響,只係怕有d大件垃圾trap左係個桶入面,佢decay時放太多ammonia出黎overload左你個system, 分解唔夠快,咁就出事。都係隔一隔開d大件垃圾安全d…