海水領域 SeaFishZone

樓主: tina_leung424
打印 上一主題 下一主題

好亂..幫下手唔該 [複製鏈接]

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

樓主
早知我又開個女人ac.. =_=
咁多人教..

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

沙發
想問如果我吾用棉.. 濾桶打爆珊瑚骨.. 用埋底沙加石養菌.. 如果成功行到n-cycle 係咪一樣可以分解到魚缸d污物+雜質 ???
請ching 指點.. thx..

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

板凳
ybkwok 發表於 2013-1-10 00:40
你真問定假問架?

堅 !!!

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

地板
我係wingk960 發表於 2013-1-10 00:58
CHING,真心問.咁係唔係真係唔需要用過濾都玩到.N CYCLE真係咩都分解到架?
如果係真.咁我養魚咁耐既理解真 ...

nono.. 因為有位ching 叫我咁做//
而我見濾桶成日噴d石水所以好擔心..
thx anyways..

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

ybkwok 發表於 2013-1-10 01:12
我諗係比例問題,個海咁大,有好多箘養左喺好多沙石度,
所以乜都分解到,如果又要養好多魚,又唔 ...

thx ..

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

timmysfxc 發表於 2013-1-10 00:48
行到n-cycle即係ok.  (>>分解到魚缸d污物+雜質)n cycle分解既係ammonia, 唔係咩污物+雜質都分到。唔用棉 ...

Thx !!