海水領域 SeaFishZone

樓主: fung5900
打印 上一主題 下一主題

借問聲FOT缸想加鈣,應該加鈣水定鈣粉? [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

上面個位重唔瞓.都話個老細最精靈架喇.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

我係wingk960 發表於 2013-1-16 01:00

我點知地球有9折喎,而家證明到樓上平過樓下!
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

論壇元老

~~心無罣礙~~

最佳新人 活躍會員 論壇元老

我係wingk960 發表於 2013-1-16 01:00

你又未瞓,聽日休息咩.
一個人的快樂...
不是因為他擁有得多,而是因為他計較得少~

fung5900 發表於 2013-1-16 01:07
你又未瞓,聽日休息咩.

今日又收十一點。冇ot錢都駛到盡
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 優秀版主 論壇元老 開網功神

我都有用

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

深水角 發表於 2013-1-19 09:39
我都有用

對FOT有冇用呢,幾耐落一次,每次落幾多?
就咁車落去?有咩要注意?THX!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 優秀版主 論壇元老 開網功神

我用 kent turbo calcium xl 装!
一星期一次!我瑚仙缸落了
個人感覺仙魚顏色深;冇咁易爆白!
當然另加其他元素!
要開水隔夜;低下沈澱要隔離!
份量menu 有說!

但fot我未試過,因我三缸rt

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

深水角 發表於 2013-1-19 20:17

Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

深水角 發表於 2013-1-19 20:17

三缸rt
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

論壇元老

~~心無罣礙~~

ybkwok 發表於 2013-1-19 17:27
對FOT有冇用呢,幾耐落一次,每次落幾多?
就咁車落去?有咩要注意?THX!

你車左落缸未?
一個人的快樂...

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

fung5900 發表於 2013-1-19 22:23
你車左落缸未?

買果日車左15ml,今晚又車20ml
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

fung5900 發表於 2013-1-19 22:23
你車左落缸未?

今日去睇左D MINI Z BUGGY 屯門呢頭要1140+560
你聽日記住幫我睇睇.
睇埋MINI Z MR03連控個D幾錢.
記住呀.

論壇元老

~~心無罣礙~~

我係wingk960 發表於 2013-1-19 23:15
今日去睇左D MINI Z BUGGY 屯門呢頭要1140+560
你聽日記住幫我睇睇.
睇埋MINI Z MR03連控個D幾錢.

MINI Z BUGGY點解1140要+560?
MINI Z MR03連控你睇幾錢?
一個人的快樂...

論壇元老

~~心無罣礙~~

ybkwok 發表於 2013-1-19 22:53
買果日車左15ml,今晚又車20ml

係咪好正呢
一個人的快樂...

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

fung5900 發表於 2013-1-19 23:58
係咪好正呢

除左車落去果廿分鐘變左米水外,
睇 唔出有咩野咁正
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

fung5900 發表於 2013-1-19 23:58
MINI Z BUGGY點解1140要+560?
MINI Z MR03連控你睇幾錢?

應該都係同級.價應該差唔多.

論壇元老

一隻成日比人吹到啤啤聲嘅熊

最佳新人 活躍會員

可吾可以鈣粉開水浸糧喂魚,有錯勿插