海水領域 SeaFishZone

樓主: 司空火兒
打印 上一主題 下一主題

不可能的任務(新手切勿模仿)   [複製鏈接]

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

timmysfxc 發表於 2013-1-14 22:42
講真,平心而論,好難怪監督員咁講。

我之前同你爭論,唔係我睇唔到你個point。只係我特登同你唱反調, ...

我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

chihim 發表於 2013-1-14 22:43
。。進入亂來狀態。。。

危險危險

有幾危險架
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

最佳新人 活躍會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

我之前同你爭論,唔係我睇唔到你個point。只係我特登同你唱反調, ...

Draculas 發表於 2013-1-14 22:13
我見你回覆全部都屎屎尿尿以見得~況且呢個係一個問題唔係一個論點......算人身攻擊嗎?
我都講左好多論點 ...

如果唔係因為屎屎尿尿, 跟本就冇這個討論

講黎講去都係話我態度有問題, 我都講過如果我出下公仔, 大家感覺可能會唔同d, 但出公仔好煩, 可能大家覺得我好似咄咄逼人咁, 但係討論問題好多時都會係咁, 我完全没有用侮辱性語句, 你地都一樣可以用同一語氣, 我覺得冇問題, 但唔需要講 “你個腦充滿屎尿” “去食樹皮”… 這些帶有侮辱性既說話..

如果一句”價值呢d野無對同錯,無須要將自己一套強加於別人身上”, 咁所有野都唔需要討論

“無必要為左一d"個人價值觀“既問題去同大家過唔去”
我冇諗住同大家過唔去, 好似係大家想同我過唔去, 相信好多唔支持楼主既都唔敢留言

開過個post分享下你養魚既心得仲好啦
其實我真係冇乜特别心得, 我識既大部份魚友都識

bluetang 發表於 2013-1-14 23:29
如果唔係因為屎屎尿尿, 跟本就冇這個討論

咁有冇需要將我放入一個屎尿池作比喻呢

Draculas 發表於 2013-1-14 23:35
咁有冇需要將我放入一個屎尿池作比喻呢

oh, 原來你介意這個比喻, 咁我講聲sorry..或且將"你"改做"我", 然後"相信又好多人會同情我"..我完全唔介意將我自己作比喻

bluetang 發表於 2013-1-14 23:42
oh, 原來你介意這個比喻, 咁我講聲sorry..或且將"你"改做"我", 然後"相信又好多人會同情我"..我完全唔介意 ...

點比喻或者搵咩人比喻係冇問題~~

問題只係你比喻錯者~

而家條魚要放入一個充滿屎尿既地方養咩?

而家樓主話唔換水咩?

你果個所謂既比喻根本就冇野符合~

所以只會俾我覺得你個腦係裝住屎尿~所以先有咁既纙緝~

Draculas 發表於 2013-1-14 23:46
點比喻或者搵咩人比喻係冇問題~~

問題只係你比喻錯者~

一個禮拜換一次水呀, 唔該你睇返樓主個update啦, 樓主話今曰d水已經濁勒

bluetang 發表於 2013-1-14 23:53
一個禮拜換一次水呀, 唔該你睇返樓主個update啦, 樓主話今曰d水已經濁勒

睇清楚你講咩先啦,你個比喻一開始已經揼我落屎尿池喇~

樓主係咪一開始放濁水去養火焰呀

一係你個比喻就錯既一係你個腦就裝屎既~ 所以先有咁多屎尿比喻~

論壇元老

邁向12版!!
買魚買上癮..

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

alan@aqua 發表於 2013-1-15 00:11
邁向12版!!

Draculas 發表於 2013-1-15 00:07
睇清楚你講咩先啦,你個比喻一開始已經揼我落屎尿池喇~

樓主係咪一開始放濁水去養火 ...

樓主一早已講明一個禮拜換一次水, 平時淨係吸屎, 加鈣水/綠水, 唔係咁都冇amonnia積聚呀嘛

bluetang 發表於 2013-1-15 00:24
樓主一早已講明一個禮拜換一次水, 平時淨係吸屎, 加鈣水/綠水, 唔係咁都冇amonnia積聚呀嘛

攪清楚未呀?

你個所謂既比喻一開始已經屎尿池喇

樓主係咪一開始就屎尿水呀?

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

。。。我剛剛終於見條火焰仙食粒,條友仔唔去搶,系食落左沙面d粒粒

Draculas 發表於 2013-1-15 00:42
攪清楚未呀?

你個所謂既比喻一開始已經屎尿池喇

好似未攪清楚果個係你...即係今曰我先用呢個比喻你就唔介意, 咁我改左個date佢囉 我好小出公仔, 今次真係要出夠3個比你

累了, 要訓勒, 早抖啦

bluetang 發表於 2013-1-15 00:54
好似未攪清楚果個係你...即係今曰我先用呢個比喻你就唔介意, 咁我改左個date佢囉 我好小出公仔, 今 ...

咁唔知係果一刻係你理解能力有問題所以出左個不知所謂既比喻丫定還是係你個腦裝屎而出左個咁既比喻呢

管理員

我係新手

Draculas 發表於 2013-1-15 01:15
咁唔知係果一刻係你理解能力有問題所以出左個不知所謂既比喻丫定還是係你個腦裝屎而出左個咁 ...

我一早講左啦, 如果唔係因為屎屎尿尿, 跟本就唔會有呢個討論, 由頭到尾, 樓主要接受既挑戰就係要解决屎屎尿尿既問題, 你不斷重覆話我個腦裝屎, 咁我冇辦法唔話你係用你個屎弗諗野, 我預左比你地禁言, 身為監察員, 一而再, 再而三去侮辱會員, 簡直不知所謂

我要再三强調, 我係對事不對人, 我不認識樓主, 我只係唔支持佢今次做法, 如果佢约我去魚街飲茶揀魚, 我會好樂意奉陪, 我亦要再三强調, 如果今天樓主係想出一個實際的新方法, 背後有理論理据支持, 去做實驗解决過濾問題, 我是會全力支持, 以前什麼火柴, 電燈發明, 做實驗既時候都係有一套理論支持和有一個明確目的, 但係到呢一刻, 樓主今次的實驗, 我真係睇唔到這些東西..

再講返態度問題, 如果大家覺得我好串, 我只可說聲sorry, 但大家要記著, 辯論就係咁, 就係咁先至好睇, 只要唔好用侮辱字眼, 我覺得就冇問題, 大家即管用同一態度對我, 我係完全ok的....

係你睇唔到姐. 都講左唔好用你個人見解當係事實咁討論. 成日拉科學實驗出黎講, 你做過? 你對成個科學system又有幾多認識同經驗? 你一直都係根據你個人認知, 你既personal perception黎講. 樓主想証明佢個方法養到魚. 呢個就係目的. 有冇意義係個人感覺, 你覺得無又唔代表全世界都覺得無. 點解要咁自大, 將自己既價值觀當係真理? 你要表達你覺得無意義, ok, 表達左啦. 唔代表件事真係無意義ma, 係唔係先...

方法係度試緊, d data都未出, 咁急住表示同情條魚, 咩屎屎尿尿... 呢d個人想像對討論件事有幫助嗎? bluetang兄你睇埋樓主成個test, 佢遇到d咩困難, 點樣troubleshoot, 條魚最後結局係點, 樓主個conclusion係咩... 先再討論呢件事都未遲呢.  

有意義無意義? 好定唔好? 家下大家拎住自己各有各既價值觀係度"辯論"有意思嗎? 你覺得係a我覺得係b, 又無得証明係a定b... 如果呢個真係一個"辯論", 個"辯論"既質素都好低下... 放鬆d啦你, 睇埋個結局先再講啦.