海水領域 SeaFishZone

樓主: 司空火兒
打印 上一主題 下一主題

不可能的任務(新手切勿模仿)   [複製鏈接]

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

哥倫布當年都俾人笑,但係証明到地球係圓既之後,
佢就係偉大航海家,否則,就係儍仔!
憑理念做既,無話啱定錯,睇埋個結果先啦!
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

最佳新人 活躍會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

bluetang 發表於 2013-1-15 09:29
我一早講左啦, 如果唔係因為屎屎尿尿, 跟本就唔會有呢個討論, 由頭到尾, 樓主要接受既挑戰就係要解&#2091 ...

你不斷重覆話我個腦裝屎, 咁我冇辦法唔話你係用你個屎弗諗野, 我預左比你地禁言, 身為監察員, 一而再, 再而三去侮辱會員, 簡直不知所謂

你係呢個POST 第39既回覆:
其實我好同情條魚

我係呢個POST 第98既回覆係:
條魚又未死,你同情條魚咩

你再係呢個POST 第135既回覆:
條魚死左, 就係哀悼, 唔係同情, 如果有人掉你落一個充滿屎尿既泳池, 迫你游水測試你對屎尿既容忍度, 我都會同情你

於是我就一路都問你呢個比喻點解?
如果樓主一開始將條魚放係一個充滿屎尿既地方你用咁既比喻我理解

去到你第 217 既回覆:
好似未攪清楚果個係你...即係今曰我先用呢個比喻你就唔介意, 咁我改左個date佢囉 我好小出公仔, 今次真係要出夠3個比你

累了, 要訓勒, 早抖啦

咁即係証明左你知個比喻有問題,亦都即係話由一開始你個比喻根本出於侮辱成份,而家你俾人講多兩講就調返轉頭話人侮辱你,真係多謝曬∼∼

Draculas 發表於 2013-1-15 11:30
你不斷重覆話我個腦裝屎, 咁我冇辦法唔話你係用你個屎弗諗野, 我預左比你地禁言, 身為監察員, 一而再, 再 ...

一針見血

論壇元老

師兄

何必呢...... 輸嬴咁重要...... 預其你今次得, 下次係米又得

= =冇意義既筆戰...bluetang兄, 其實係你一開始既態度  有D令人唔係好接受倒(包括我) 語帶挑釁
先咁多人系頭POST話你 , 早幾個POST收左口咪冇麻煩 . 但你偏要要繼續逐個POST搞屎棍   何必呢?

Draculas 發表於 2013-1-15 11:30
你不斷重覆話我個腦裝屎, 咁我冇辦法唔話你係用你個屎弗諗野, 我預左比你地禁言, 身為監察員, 一而再, 再 ...

咁即係証明左你知個比喻有問題,亦都即係話由一開始你個比喻根本出於侮辱成份,而家你俾人講多兩講就調返轉頭話人侮辱你,真係多謝曬∼∼
我真係服左你 比多個公仔你, 咩我知個比喻有問題就代表有侮辱成份??? 都唔知你up乜, 我唔覺得個比喻有問題, 你可以話覺得我寸你, 但寸同侮辱係兩回事呢, 我諗大家都知道冇過濾唔換水係會有ammonia積聚啦

timmysfxc 發表於 2013-1-15 11:06
係你睇唔到姐. 都講左唔好用你個人見解當係事實咁討論. 成日拉科學實驗出黎講, 你做過? 你對成個 ...

成日拉科學實驗出黎講, 你做過? 你對成個科學system又有幾多認識同經驗?
我都算係一個理科生, 你可以開一個post大家討論下, 千祈唔好話我自大就得

樓主想証明佢個方法養到魚.
什麼方法呀?? 一個禮拜換水一次 (當係100%), 每日吸屎 (樓主冇報告一曰吸幾多次), 加鈣水/綠水 (樓主也冇報告一曰加幾多次, 加幾多), 最重要既 ammonia讀數都欠奉, 咁點算係科學研究呀?

如果呢個真係一個"辯論", 個"辯論"既質素都好低下
咁就要看誰令到個質素咁差, 自問有提出論點, 你可以话我串, 我認, say sorry tim 但如果辯論一定係要客客氣氣, 唔可以你寸下我, 我寸下你, 咁我無言了

ybkwok 發表於 2013-1-15 11:12
哥倫布當年都俾人笑,但係証明到地球係圓既之後,
佢就係偉大航海家,否則,就係儍仔!
憑理念做既 ...

Ching, 你拿定主意未呀? 係支持定唔支持?
哥倫布當年有冇俾人笑, 我真係唔知, 我知佢係一個探險家, 航海家, 相信當時大家好想知地球有冇盡頭, 所以不斷去探險, 發現新大陸, 目標係好清晰, 最後返回原地, 証明地球係圓的, 重有, 好似係唔係哥倫布証明到地球是圓的都有爭議 http://zhidao.baidu.com/question/89573807.html

lai5201314 發表於 2013-1-15 17:08
= =冇意義既筆戰...bluetang兄, 其實係你一開始既態度  有D令人唔係好接受倒(包括我) 語帶挑釁
先咁多人系 ...

又係太度問題, 有乜得罪, say 個 sorry
鄭重對所有楼主fans say 個 sorry

bluetang 兄,既然你咁不滿樓主哩個實驗,認為佢係虐待魚隻,不如你捐多尐錢去OPS或者參與佢地阻止日本殺戮鯊魚行動,一定有意義過坐係電腦面前做個網上正義使者啦!
記住下次去飲唔好食魚翅喇!

bluetang 發表於 2013-1-15 17:43
咁即係証明左你知個比喻有問題,亦都即係話由一開始你個比喻根本出於侮辱成份,而家你俾人講多兩講就調返 ...

你都真係得架喇

你話人,將人放落屎尿池就叫串人 , 唔叫侮辱

人話你個腦裝屎就叫侮辱而唔叫串

自己態度差就話 辯論就係咁

人地態度差就話侮辱

Draculas 發表於 2013-1-15 19:45
你都真係得架喇

你話人,將人放落屎尿池就叫串人 , 唔叫侮辱

監察員, 這個係一個比喻, 如果我話"你曰曰用屎尿沖涼架?", 呢個就係一個侮辱, 我都已經講左啦, 原來你咁介意, 我咪say 個 sorry, 將個"你"轉做"我"啦, ok??

yoowicked 發表於 2013-1-15 18:05
bluetang 兄,既然你咁不滿樓主哩個實驗,認為佢係虐待魚隻,不如你捐多尐錢去OPS或者參與佢地阻止日本殺戮 ...

已經扯遠左, 唔好再扯遠d啦

bluetang 發表於 2013-1-15 20:26
監察員, 這個係一個比喻, 如果我話"你曰曰用屎尿沖涼架?", 呢個就係一個侮辱, 我都已經講左啦, 原來你咁介 ...

又重覆返.....

我講多一次.....唔係個主角係邊個既問題

而係個比喻根本就錯......完全同樓主對火焰仙既處理方法唔同

所以我唔知你呢個比喻究竟係唔理解樓主講咩而亂咁UP 個比喻出黎定還是係有心挑釁

MaMa 發表於 2013-1-15 13:06
師兄

何必呢...... 輸嬴咁重要...... 預其你今次得, 下次係米又得

ching, 你係元老, 又咁多人敬重你, 又有公仔, 唔會有人圍插你, 如果係我寫:" 師兄, 何必呢....輸贏咁重要......預其你今次得, 下次係米又得" 相信都要插

bluetang 發表於 2013-1-15 20:47
ching, 你係元老, 又咁多人敬重你, 又有公仔, 唔會有人圍插你, 如果係我寫:" 師兄, 何必呢....輸贏咁重要 ...

又一個假設。夠未

Draculas 發表於 2013-1-15 20:42
又重覆返.....

我講多一次.....唔係個主角係邊個既問題

我要講幾多次呀, 一個禮拜先換水, 冇過濾, 淨係吸屎加鈣水/綠水, 換水之前, 有冇 ammonia積聚呀?
我個比喻係咪要咁寫至符合樓主對火焰仙既處理方法:
"如果將我掉入一個10呎水池, 唔比我上水, 屎尿都係泳池度柯, 每曰有人吸下屎/加d鈣水/綠水, 咁好多人都會同情我"
如果係, 咁將個"我"改做"你", 你重會唔會覺得我侮辱你呀?

timmysfxc 發表於 2013-1-15 20:51
又一個假設。夠未

你可以唔同意

bluetang 發表於 2013-1-15 21:11
你可以唔同意

我無表示同唔同意,亦都無好似你咁以個人感覺否定別人。只係指出你講既野又再係一個假設,唔知對個討論又有咩質素上既幫助。

timmysfxc 發表於 2013-1-15 21:17
我無表示同唔同意,亦都無好似你咁以個人感覺否定別人。只係指出你講既野又再係一個假設,唔知對 ...

其實我唔係好知你想講咩
唔講住啦, 要食飯睇陣電視