海水領域 SeaFishZone

樓主: 司空火兒
打印 上一主題 下一主題

不可能的任務(新手切勿模仿)   [複製鏈接]

司空火兒 發表於 2013-1-20 21:19
2013年1月20日(第十日)更新

魚仔依然健在,一切正常,越黎越活躍

司兄,你還是一星期換一次新水嗎?
2013 - 24吋濾桶缸,2014 - 27吋真滴濾缸
巴法,亞拉伯,紅海紫月,皇帝,澳洲藍面,一幢,馬鞍,白尾,珊瑚美人,火焰仙,炮旦,三點白,夏威夷黃吊,七彩吊,紫吊,彩龍,黑武士,白金小丑,黑背心小丑x2, 夏威夷金眼吊X3, 小丑X4

論壇元老

司空火兒 發表於 2013-1-22 21:14
2013年1月22日(第十二日)更新

無驚無險又一日,加油喔,我知你得既

好似肥咗喎...
買魚買上癮..

alan@aqua 發表於 2013-1-23 14:13
好似肥咗喎...

我都覺... 好事黎

bluetang 發表於 2013-1-22 11:21
師兄, 我何得何能可以累到你呀

呢頭同A SAY SORRY話累到人
又咩真係唔講,唔討論喇
個頭問B 何得何能可以累到你呀

你講完唔講又出番黎你係人格有問題想搵交嘈,定係精神分裂玩緊24個BLUETANG?
膠有所硬,有所不硬

你知我係邊個又話我係分身,真係搞笑
比D勇氣,講出黎啦
得個講字,唔該慳D

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

JustNobody 發表於 2013-1-23 17:31
又咩真係唔講,唔討論喇

你係邊個
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

最佳新人 論壇元老

想問下一次換幾多水?

同埋點換法?
有冇打大氣 ??加prime ?
有冇隔夜??

thanks

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2013-1-18 19:57
嘩仲講緊各自各既偉論呀放鬆D啦,正所為各施各法,各廟就各菩薩,唔同師父有唔同 ...

你見我係唔係請我飲茶先

版主

繁殖學研究生

最佳新人 活躍會員 熱心會員 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

2013年1月23日(第十三日)更新
我都覺得佢肥左小小,而家只係早晚各一餐細粒糧大約10粒,黑金同急凍豐年蝦唔食,明天第2次換水
多謝各位收看每日更新,謝謝

版主

繁殖學研究生

最佳新人 活躍會員 熱心會員 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

tina_leung424 發表於 2013-1-23 11:39
司兄,你還是一星期換一次新水嗎?

係,明天第十四日換第2次水

版主

繁殖學研究生

LebornJames 發表於 2013-1-23 19:23
想問下一次換幾多水?

同埋點換法?

換90%水,
抽走90%水(大約剩1寸半),再加返90%水,
一般氣量,
冇隔夜

最佳新人 論壇元老

司空火兒 發表於 2013-1-23 21:39
換90%水,
抽走90%水(大約剩1寸半),再加返90%水,
一般氣量,

咁個90%新水
係咪一開即用??
師兄用咩鹽

JustNobody 發表於 2013-1-23 17:31
又咩真係唔講,唔討論喇

咩野井底之蛙, 咩野唔尊重人, 你係邊個..我諗大家心中有數啦

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

bluetang 發表於 2013-1-23 23:23
咩野井底之蛙, 咩野唔尊重人, 你係邊個..我諗大家心中有數啦{:6_1 ...

我唔知可唔可以話比我知
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2013-1-24 10:17
我唔知可唔可以話比我知

唔知重好啦, 萬一要禁佢言, 都唔需要考慮咁多

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

bluetang 發表於 2013-1-24 13:43

你真係唔話得,又話知人係邊個,
又話怕佢俾人禁言,神又你,鬼又你!
我相信河管唔會咁隨便禁人言!
算吧啦,師兄!
累了嗎?
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

管理員

我係新手

bluetang 發表於 2013-1-24 13:43

係講啦無啦啦禁乜言呀

ybkwok 發表於 2013-1-24 13:51
你真係唔話得,又話知人係邊個,
又話怕佢俾人禁言,神又你,鬼又你!
我相信河管唔會咁隨便禁人言!

ching, 我都已經收左口啦, 係有人插咀落我個post嘖

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2013-1-24 14:05
係講啦無啦啦禁乜言呀

你睇返佢第一個post啦, 佢話"硬膠"就有我份..呢d算唔算侮辱會員呀

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

bluetang 發表於 2013-1-24 14:12
ching, 我都已經收左口啦, 係有人插咀落我個post嘖

凡事看開一點,是是非非,只係過眼雲緸,
母須要為回應而回應!
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

管理員

我係新手

bluetang 發表於 2013-1-24 14:14
你睇返佢第一個post啦, 佢話"硬膠"就有我份..呢d算唔算侮辱會員呀

唔係又怕嘜人講"硬膠"我又無乜所為,我淨係想知佢係乜水