海水領域 SeaFishZone

查看: 111602|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

不可能的任務(新手切勿模仿)   [複製鏈接]

最佳新人 論壇元老

樓主
very nice!!!

最佳新人 論壇元老

沙發
換前換後真係差咁多@o@" 27日d水係真係咁白定係影出黎先白左?

最佳新人 論壇元老

板凳
bluetang 發表於 2013-2-13 12:18
火焰仙算係好神經質既魚, 我試過三幾曰就死, 也試過幾個月後人間蒸發左, 也試過養5,6年都唔死

5. 6年火焰仙已經係超級老魚, keep到咁耐真係算係咁。講開又講,其實呢d仙仔比較sensitive. Fot多魚好易受壓,一頂唔順就好易升仙。畢竟,同佢自然生境差太大了。

最佳新人 論壇元老

地板
By the way. 正所謂養魚就唔好講人道。盡力而為已經好好。希望樓主仔火焰仙唔單只過到個test.仲可以長keep到。

最佳新人 論壇元老

bluetang 發表於 2013-2-16 13:52
我地養魚人能做到盡力而為 唔會無無謂謂送條魚去死都算係人道了

..... 師兄誤會哂喇..... 我只係想講大家都係為興趣養下魚,各施各法盡力而為姐。人唔人道呢家野各有各既睇法,無謂因為咁傷和氣啦。我都係想打個圓場,扮下和事佬,唔好拉我落水呀.... Haha... Haha...

最佳新人 論壇元老

同一番話講完又講... 支唔支持都唔使定時定候入黎表一次態掛...

養魚咪即係玩魚, 個個都係為左滿足自己而已. 誰又比誰清高?

加多句, 大家玩得開心, 自我感覺良好咪得lor~ 唔洗下下咁批判性姐~
happy reefing!!

最佳新人 論壇元老

算啦大家

由換水係唔係功力  到換水養唔養到火焰仙  到呢個實驗係唔係科學化  到條魚咁養係唔係唔人道

根本就係不停搵位入  嘈完呢樣  都只會又搵另一件事黎講  嘈來都無意思

最佳新人 論壇元老

打飛機都拎埋出黎講...
咁家下即係又 由換水係唔係功力  到換水養唔養到火焰仙  到呢個實驗係唔係科學化  到條魚咁養係唔係唔人道 再到應唔應該將呢件事公開討論... 個topic又轉...

最佳新人 論壇元老

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2013-3-13 14:08
咁唱首歌聽下

首歌係咁變調, 真係唔知係走音定係特色
唔多識欣賞