海水領域 SeaFishZone

查看: 111609|回復: 28
打印 上一主題 下一主題

不可能的任務(新手切勿模仿)   [複製鏈接]

論壇元老

樓主
師兄

何必呢...... 輸嬴咁重要...... 預其你今次得, 下次係米又得

論壇元老

沙發
bluetang 發表於 2013-1-15 20:47
ching, 你係元老, 又咁多人敬重你, 又有公仔, 唔會有人圍插你, 如果係我寫:" 師兄, 何必呢....輸贏咁重要 ...

我係見到句......不可能的任務(新手切勿模仿) 先睇吓乍 真係不可能的任務??? 其實無太深入睇, 太多字了 基本你 d points 我係明白 可惜 !! 我讖字唔多, 幫你唔到.... 我做人一向無分等級,  D名, 公仔比我有嘜用 我大個仔喇, 唔會介意有無人尊重或圍插我架 我自巳董得尊重人米得囉

師兄, 問你兩句,  

點解養海魚??
海魚通常點死??

最後, 我未必可即時回覆, 見諒

論壇元老

板凳
bluetang 發表於 2013-1-16 19:50
哎唷, 你又考我…
點解養海魚? 好簡單咋, 就係覺得海魚靚, 有性格過淡水魚好多
海魚通常點死?? 好難答喎 ...

唔係考啦

簡單就是美, 最緊要啱自巳 所以你都好有性格禾
海魚通常點死? 我就覺得首位緊係比人玩死啦....其次 ammonia 及 bacterium
師兄你叫我盲人出 post 我米又要煩我 d 老友出泥...... 無為啦

講番少少個人觀點, 標題 "不可能的任務(新手切勿模仿" 又要出報告!!! 我就得浮誇了些... 何解新手切勿模仿... 新手唔學老手咁學邊個..... 清缸養魚二十年前我都係咁玩...... 仲不知死幾多魚...... 如果而家要我再玩清缸, 我會覺得好無為........ 經驗係要行......但唔係個個要行同一條路, 我行到,其他人行唔到唔係我叻, 只係我條路唔啱其他人行.  經驗唔係一個框, 框住身邊所有人!  我本人就會用 experience = comments

小弟剛有少少時間, 才多事講兩句..... 唔啱睇唔好唔插我呀......  

P S 小弟並無質疑樓主能力, 努力, 加油  

論壇元老

地板
bluetang 發表於 2013-1-17 18:51
我系寸, 唔係有性格呀
開個post 好易啦

" 寸 " 你唔算啦....... 唔好高估自巳.......
見你 d 野幾好睇.....偷偷睇下乍....

論壇元老

bluetang 發表於 2013-1-17 22:48
吓 我高估左自己 我又要再檢討過
多謝收看

都有 d 架...... 檢討唔檢討你自衡量啦

又再偷睇先

論壇元老

司空火兒 發表於 2013-1-17 23:09
2013年1月17日(第七日)更新

今日魚仔仲健在,換完水都係+0.25ML藍十字

努力..... D 色幾好睇.... 如可以做埋水喉水 , RD 就更完美呀

論壇元老

司空火兒 發表於 2013-1-17 23:16
呢個標題我真係諗左好耐,點先可以吸引到所有新手,老手,神級師兄既注意,所以有點浮誇,但我既目標達成了,你 ...

呢個標題我真係諗左好耐,點先可以吸引到所有新手,老手,神級師兄既注意,所以有點浮誇,但我既目標達成了,你睇下,你咪入左黎囉明啦.....

呢 d 招數真係難諗.... 但令我聯想到 引蛇出洞, 先殺豬牛作誘必可擒蛇,   方法方法方法......總會有方法.....但邊個方法較恰當先為重要

何解又要加多句<<新手切勿模仿>>呢? 現今既新一代大多數都有反叛心態,越叫佢唔好做佢就偏要做,咁就可以吸引到佢地既注意了

你話多數, 去邊度求証呵.... 香港示威次次對唔到數, 我都唔知信邊個呀...  依你果種心態, 做教師或談判專家一定 very good, 如有朝一日撞到新一代跳樓.....請出口救人呀

論壇元老

司空火兒 發表於 2013-1-17 23:30
你唔好放我飛機啊因為你開始識用公仔了,多左公仔令到個氣氛好左好多
其實呢個實驗根本 ...

你開 post 又話 now now 地, 用心良苦.....

論壇元老

bluetang 發表於 2013-1-17 23:50
吓 個實驗係要令大家明白咩叫包容你應該話淨係令我嘖sorry 我覺得你儒子重未受教 ...

得唔得先

論壇元老

bluetang 發表於 2013-1-18 13:02
我真係一個有錯會認的人

就黎冇得睇啦

me too !!!

小人有所偽, 有所不偽  

論壇元老

bluetang 發表於 2013-1-18 13:09
你話點就點啦 ching.. 明白你用心良苦既.. 我既睇法由始至終都冇改變, 態度也是一樣, 只是多左d ...

我本來明明地, 而家睇多次又好似唔明 原來潛移默化對我泥講係唔見較......

論壇元老

bluetang 發表於 2013-1-18 13:12

論壇元老

bluetang 發表於 2013-1-18 13:37
你唔明d咩呀? 睇下我幫唔幫倒你

唔明你點解咁堅持. 要唔明嘅都要明...... 好辛苦啫......

論壇元老

各位魚友, 唔好貢大反應, 好多字眼睇落都過左火, 有可能同一番說同自己講吓, 感受吓
井底蛙, 地面蛙又好, 識跳識叫米好蛙

PS 我唔係分身..... 我唔讖籃吊架....

論壇元老

海賊王 發表於 2013-1-18 18:19
致bluetang兄:
本來覺得你說話很有POINT,但後來卻發現你九唔搭八...
你做人處事方面真的認真檢討一下

睇得通禾......

論壇元老

bluetang 發表於 2013-1-18 18:16
我人格有咩問題

係你呀....有潛在精神分烈.....

論壇元老

bluetang 發表於 2013-1-18 18:25
sorry呀, 我真係冇心架, 你話我EQ高過d板主, 我真係好感動嘛, 所以咪回post thank you你, 點知搞成咁{:6_ ...

感動我就無.......傷感強好多

論壇元老

bluetang 發表於 2013-1-18 18:22
唔識講

將佢埋於心底......

論壇元老

bluetang 發表於 2013-1-18 18:30
點解你突然轉得咁快既

不可能的任務

論壇元老

要閃.... 祝君安好